Mancave inrichting: 6 concrete tips

Als man geniet je hoogstwaarschijnlijk van familietijd in de gemeenschappelijke ruimtes van je huis, maar je hebt wellicht een verlangen naar een plek die je je eigen kunt noemen. Een mancave is de ultieme oplossing! Van plan om een mancave te bouwen in je woning maar weet je niet goed waar te beginnen? In deze gids kom je te weten hoe je een heilige ruimte kunt creëren voor alles wat met mannelijkheid te maken heeft. Veel succes met de inrichting van je mancave!

Wat is een mancave? 

Een mancave is een plek waar mannen kunnen ontsnappen aan de buitenwereld en in alle rust en stilte kunnen genieten van hun hobby’s. De caves kan worden ingericht zoals de man het zelf wilt, en bevat meestal voorwerpen die belangrijk voor hem zijn. Denk hierbij aan zaken zoals een grote televisie, videospelletjes en een bar. Vaak zijn er ook andere voorzieningen, zoals een pooltafel of dartbord. Een goede mancave inrichting een plek om te ontspannen en waar ze volledig zichzelf kunnen zijn. 

Je hebt geen groot oppervlak nodig voor een het inrichten van een mancave. Je kunt eigenlijk in elke ruimte een cave bouwen. Alles wat je nodig hebt is een plek om je TV, spelcomputer en andere mannelijke dingen onder te brengen. Je kunt je mancave ook inrichten zoals je zelf wilt.

Het technische werk

Voordat je begint met de bouw van je mancave moet je ervoor zorgen dat je de ruimte en de elektrische eisen op orde hebt. Het laatste wat je wil is dat je tijdens de bouw van de cave tot de conclusie komt dat het onhaalbaar is. Zorg er dus voor dat je bij de start van het project controleert of de bedrading in orde is en alle nodige voorzieningen aanwezig zijn. 

Kies een thema 

Het kiezen van een mancave inrichting is niet eenvoudig, er zijn veel dingen om over na te denken. Idealiter heb je, wanneer je aan het project begint, een goed idee in je hoofd van hoe je wilt dat het eindresultaat eruit komt te zien. Denk na over wat voor soort activiteiten je van plan bent te gaan doen in je mancave. Als het een plaats wordt waar je films en series kunt kijken en videospelletjes kunt spelen, dan kan een modernere look passend zijn. Als je van plan bent om naar sportwedstrijden te kijken, te darten en te poolen, kun je beter voor een traditioneel interieur kiezen. Het belangrijkste is om een thema te kiezen dat past bij je persoonlijkheid en bij de activiteiten die je van plan bent te doen in je mancave.

Houd je aan het budget

Houd je aan het budget dat je vastgesteld hebt. Op deze manier zal je niet meer uitgeven aan je project dan dat je je kan veroorloven. Er zijn een paar manieren om geld te besparen bij het inrichten van de mancave. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar tweedehands meubels en decoratie, of naar artikelen die in de uitverkoop zijn. Je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken en de muren schilderen of een bar bouwen. Door je aan je budget te houden, kun je de ultieme mancave creëren zonder dat je veel geld moet uitgeven.

Meubilair

De opties op vlak van meubilair zijn eindeloos. Kies bij het inrichten van je mancave in de eerste plaats voor meubels die comfortabel zijn. Het belangrijkste meubelstuk in de mancave is de zetel. Hij moet groot genoeg zijn voor al je vrienden, maar niet zo groot dat hij de volledige ruimte in beslag neemt. Een relaxfauteuil is ook een goede optie voor de cave. Hij is ideaal om te ontspannen en tv te kijken. Verder is een salon- of koffietafel ook essentieel. 

De bar 

Stel je voor dat je de perfecte bar in je eigen huis hebt. Een plek waar je een sportwedstrijd kunt kijken met je vrienden, of een feestje kunt organiseren. Een mancave is de perfecte plaats om dit te organiseren. En het beste van alles is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de regels van anderen – het is jouw ruimte en je kunt ermee doen wat je wilt. Een klassieke houten bar in warme tinten past bij veel thema’s en zorgt voor extra sfeer en gezelligheid. Maak je mancave inrichting af met deze bar!

Entertainment systeem

Doorgaans is het entertainmentsysteem in een mancave is ongeëvenaard. Het bestaat uit een grote televisie, comfortabele stoelen en een geluidssysteem dat je het gevoel geeft dat je in een bioscoop zit. Het entertainmentsysteem in een mancave is van vitaal belang voor de algehele ervaring. Het systeem moet in staat zijn om de perfecte omgeving te creëren voor gamen, sport kijken of gewoon ontspannen. 

Vond je dit artikel interessant? Bekijk dan ook zeker onze andere tips!