Tuinverlichting: Alle verschillende soorten

Om het plezier in jouw buitenruimte te beleven, is het belangrijk om goed geplande en goed geplaatste tuinverlichting te installeren. Tuinverlichting kan niet alleen zorgen voor een extra beveiligingslaag, maar ook helpen bij het creëren van een warme en gastvrije sfeer. Of je nu een grote tuin, een klein balkon of een terras heeft, er zijn talloze opties beschikbaar om de schoonheid van jouw buitenruimte te accentueren en een gevoel van rust en sereniteit te creëren. In deze blog bespreken we enkele van de meest populaire en effectieve manieren om jouw buitenruimte te verlichten en te transformeren tot een oase van rust en ontspanning.

De verschillende types tuinverlichting

Tuinverlichting kan jouw tuin veranderen in een magische plek wanneer de zon ondergaat. Er zijn verschillende soorten tuinverlichtingen beschikbaar om uit te kiezen:

Grondspots

Grondspots worden vaak in de grond geplaatst en zijn gemaakt om objecten of delen van de kamer te verlichten. Door ze te gebruiken kan je bepaalde delen van jouw kamer extra markeren. Denk bijvoorbeeld aan planten en voorwerpen in de wand.

Wandlampen

Wandlampen zijn heldere lampen die je aan de muur of aan de wand van jouw huis of andere woningen monteert. Ze geven een scherpe en toegankelijke verlichting in een luxe setting. Deze lampen kunnen worden gebruikt om volken te verlichten of om specifieke gebieden in de tuin te benadrukken.

Staande lampen

Standaardlampen zijn vrijstaande lampen die je op de grond plaatst en gebruikt om de aandacht te vestigen op bepaalde delen van jouw tuin. Zoals bijvoorbeeld het benadrukken van de schoonheid van een mooie boom of struik.

Hanglampen

Hanglampen geven een romantische gloed over jouw tuin en zijn perfect voor avondfeestjes. Ze worden gemaakt van glas of rvs en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Sfeerlampen

Het behoud van de sfeer in de tuin is belangrijker dan je zou denken. Deze lichten zijn speciaal gemaakt om de algehele sfeer en atmosfeer in jouw tuin te verbeteren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, en passen eenvoudig bij elke individuele situatie.

Veiligheidsverlichting

Veiligheidsverlichting zijn felle lichten ontworpen om je tuin te verbeteren door donkere plekken te verlichten en ongewenste bezoekers af te schrikken. Met behulp van veiligheidsschijnwerpers kan je de ingang van je huis verlichten of schaduwrijke delen van je tuin laten bedekken.

Tuinverlichting op zonne-energie

Solar tuinverlichting is zonnepanelen die gebruik maken van zonne-energie en dus geen elektriciteit verbruiken. Dit licht is heel energiezuinig en milieuvriendelijk, en is perfect voor het verlichten van jouw tuin op een duurzame manier.