Niet te missen terras ideeën voor elke formaat 

Het is zomer en veel mensen zijn op zoek naar buitenruimtes om van te genieten. Deze buitenruimtes kunnen groot of klein zijn, maar je wilt dat ze aanvoelen als een verlengstuk van uw leefruimte. Terrassen kunnen dat verlengstuk zijn, maar alleen als je deze zaken implementeert. Hieronder geven wij je terras ideeën voor elk formaat.

Kleine balkons en terrassen

Als je in het centrum van de stad woont, is de kans groot dat je balkon of terras erg klein is. Daarom raden wij je aan het terras vrij te maken en gebruik te maken van hangende plantenbakken. Op die manier geniet je van een groen uitzicht en vermijd je inkijk van buren.

Het ideale meubilair die hierbij past is een klaptafel en twee stoelen. Smeedijzeren klaptafels zijn erg chique, weerbestendig en bieden visueel licht. Leg een paar mooie gestreepte kussens op de stoelen en een klein plantje in het midden van de tafel. En voilà, je hoekje in de zon is klaar! Als je de mogelijkheid hebt om een zonnescherm te plaatsen, zal dat je beschermen tegen de zon en ook extra privacy bieden.

Middelgrote terrassen

Als je een terras van standaardafmetingen hebt, zal je waarschijnlijk moeten kiezen tussen een woongedeelte en een eetgedeelte. Bedenk wat je gewoonten zijn en welke ruimte je het beste kan gebruiken. Wij raden een gezellige zithoek aan, met een salontafel waar je een hapje kan eten. Je kan ook andere bijzettafels en stoelen hebben die toegevoegd kunnen worden.

Onze suggestie is een hoekbank met geïntegreerde tafels. Ontwerpen van touw of behandeld hout zijn erg elegant en maken meerdere combinaties van kleuren en prints voor de zitplaatsen mogelijk. Als je terras volledig open is, kies dan voor andere ontwerpen in kunstvezel.

Grote terrassen

Een groot terras inrichten vergt niet zo veel verbeelding. Kies voor een goed vloermateriaal dat de ruimte verenigt en het terras visueel verbindt met de woonkamer.

Het belangrijkste bij grote ruimtes is om de verschillende zones goed af te bakenen, zodat er een plek ontstaat om te hangen, een plek om te vergaderen en een andere om te zonnebaden. Kies voor meubilair dat goed bij elkaar past, vermijd meubilair dat er hetzelfde uitziet, om geen saaie en monotone ruimte te creëren. Gebruik planten om ruimtes af te bakenen en zorg ervoor dat stoelen en ligstoelen stapelbaar zijn zodat ze kunnen worden opgeborgen wanneer de strenge winter aanbreekt.

Terras ideeën zijn voorbeelden en kunnen niet altijd hetzelfde effect hebben voor iedereen. Daarom is het belangrijk dat je eigen voorkeuren nog altijd de doorslag geeft. Als je geïnteresseerd bent in meubilair dat hierbij past, dan moet je zeker eens een kijkje nemen naar onze tuinmeubelen blogs.