3 stappen om een Ibiza tuin te creëren!

Ibiza is een Spaans eiland in de Middellandse Zee. Het is uitgegroeid tot één van de top zomerbestemmingen voor veel mensen die de hitte willen ontvluchten en willen genieten van een aantal zomeractiviteiten. 

Het plannen van een Ibiza tuin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ontdek welke stappen er nodig zijn om deze look in je eigen tuin te creëren!

Stap 1: Keuze in kleur

De sleutel tot het creëren van een moderne Ibiza tuin is het minimale kleurenpalet. Met als basis een overwegend witte omgeving en een eenvoudig palet van natuurlijke houtsoorten, levendige planten en blauwe luchten. Deze look is verrassend eenvoudig na te maken als dit je gewenste tuinstijl is. Geef er echter je eigen draai aan door te spelen met de kleurniveaus.

Wanneer je dan gaat kijken naar het meubilair, kies je best voor comfortabele stoelen in het kleur wit wat een patroon gaat zijn die je vaker zal terug zien, omdat het volledig witte kleurenpalet goed samengaat met je bestaande groene tuin. Op zijn beurt creëert dit die moeiteloze Ibiza-look.

Stap 2: Stemming

Je denkt waarschijnlijk wat heeft de stemming te maken met de stijl van mijn tuin? Als je echt de typische Ibiza tuin stijl wilt hebben dan moet je zorgen dat de stemming van je tuin een coole uitstraling heeft waar je het gevoel hebt dat je even op vakantie bent.

Als je de luxe van een grote tuin hebt, kan je zowel een eethoek in de tuin creëren als een ontspannende chill-out ruimte. Om die informele stijl te creëren, bekijk je grondig je zit opties om de beste eruit te vinden.

In plaats van te kiezen voor tuinstoelen, kan je beter kiezen voor een tuinbank, zodat je meer flexibiliteit hebt met je zit opties. Dit geeft ook de vrijheid om een paar extra mensen op de stoelen te zetten indien nodig. Door je banken te verdubbelen creëer je ook een ontspannen sfeer wat perfect is voor die Ibiza-avonden.

Stap 3: Persoonlijkheid

Dit is de stap die men het snelste uit het oog verliezen, is om nog altijd die persoonlijke touch toe te voegen. Als je volledig volgens het boekje werkt, dan is er geen persoonlijkheid aan de ruimte omdat je geen specifieke zaken hebt geïntegreerd die je zelf wilt.

Wat ook nog bij persoonlijkheid past is dat ook al is er veel wit aanwezig in een Ibiza tuin, het er nooit koud en grimmig uitziet. Speel met textuur door kussens, vloerkleden en je favoriete servies toe te voegen om je tuin uw eigen, persoonlijke stijl te geven. Kies voor een complementair kleurenpalet met groene accenten en extra witte accenten voor een echt feestgevoel. Voeg kaarsen en slingers toe om de avonden gezellig te maken. En geef je gasten dikke kleden voor als de temperatuur daalt.

Heb je toch nog je twijfels na het lezen over een Ibiza tuin, neem dan een kijkje naar onze andere tuinstijlen. Wie weet vindt je wel één die bij je past.