Ontbijthoek keuken inrichten – inspiratie en tips

Een kleine gezellige, aangename en gebruiksvriendelijke ruimte hebben om te ontbijten is essentieel. Dit betekent dat je een plek moet hebben waar je het naar je zin hebt als je er tijd doorbrengt. Daarom is het een goed idee om een ontbijthoek in de keuken te installeren. Om je te helpen dit zo goed mogelijk in te richten, geven we je enkele tips.

Locatie

Het kiezen van een goede plaats voor de ontbijthoek is al de helft van het zware werk. We raden aan om hem in de hoek te plaatsen op de plek waar er veel natuurlijk licht naar binnen schijnt. Een andere optie is om de andere helft van een lang kookeiland te gebruiken. Met enkele hoge krukken aan het kookeiland creëer je een gezellige, familiale sfeer. Daarom is dit een van de meest populaire keuzes bij het inrichten van de ontbijthoek in de keuken.

Knus en gezellig

Dit zijn twee factoren waar veel mensen naar op zoek zijn als ze ontbijten. De ontbijthoek moet zo worden ingericht dat je ’s morgens tot rust kunt komen en alle zorgen voor een paar minuten van je af kunt zetten. Het moet een uitnodigende plek zijn. Om dit te bereiken, kun je de ontbijthoek zo gezellig mogelijk inrichten door er bijvoorbeeld een comfortabele bank met wat kussens neer te zetten. Inspiratie vind je terug op Pinterest!

Ramen en wat groen

Door veel ramen in de keuken te plaatsen, is er veel natuurlijk licht van buiten. Een andere tip is om wat groen toe te voegen. Het idee is dat het toevoegen van een beetje groen een natuurlijke en rustgevende sfeer in de kamer zal creëren. 

Opslagruimte toevoegen

De keuken is de ruimte waar willekeurige dingen zich na verloop van tijd ophopen. Dit is een probleem dat moet worden opgelost. Het logisch inrichten van de keuken en het inbouwen van wat opslag onder stoelen in je keuken/ontbijthoek zal je helpen veel dingen in de keuken organiseren. Het creëren van de perfecte ontbijthoek omvat ook het hebben van wat extra opslagruimte voor dingen die nergens anders een plaats hebben.

Plaats een reactie