Keukeneiland inspiratie en tips

Ben je op zoek naar manieren om het decor en de functionaliteit van je keuken te verbeteren? dan moet je de optie overwegen om een keukeneiland te installeren. Het creëert niet alleen ruimte maar ook meer zitruimte voor je gezin.

Wit kookeiland

Wit heeft het effect om een donkere ruimte op te lichten. Daarnaast straalt het kleur ook een vorm van klasse uit. Als klasse uitstralen je doel is, dan is het een no-brainer om te kiezen voor dit soort kookeiland.

Je kan veel verschillende soorten keukeneilanden vinden dus, de vorm van je eiland zal geen probleem zijn. Je kan eventueel ook stoelen plaatsen bij het kookeiland die een donkerdere tint hebben. Zoals het onderstaande voorbeeld. Dit reflecterende effect zal mooi passen bij het wit van je keukeneiland.

wit keukeneiland
Wit keukeneiland

Gepersonaliseerd kookeiland

Wat veel mensen niet weten is dat een kookeiland niet altijd rechthoekig moet zijn. Er zijn nog vele andere vormen beschikbaar als het om een keukeneiland gaat zoals: een achthoek, driehoek, of zelfs een zelfgekozen vorm. Je kan deze vormen ook vinden in de beschikbare materialen zoals graniet, marmer en kwarts. Het voordeel van een gepersonaliseerd eiland is dat je perfect de ruimte in je keuken kan bepalen zodat alles makkelijk toegankelijk is.

Keukeneiland met ingebouwde eetruimte

We hebben allemaal wel een plaats in ons huis die we willen opwaarderen en veranderen in een speciale ruimte. Om dit in de keuken te realiseren kan je kiezen om een ingebouwde eetruimte toe te voegen aan het concept. Bij dit type kookeiland is er aan één kant een lege ruimte onder het werkblad waaronder stoelen geplaatst kunnen worden. Een kookeiland met een aangebouwde eettafel is ideaal om onvergetelijke familiemomenten te creëren. Tijdens het koken is het mogelijk om te communiceren met je vrienden en familie die al plaats hebben genomen aan de aangesloten eettafel.

keukeneiland met ingebouwde eetruimte
Keukeneiland met ingebouwde eetruimte

Kookeiland met ingebouwde wijnkoeler

Een goede manier om je keuken een beetje stijl te geven is een luxueuze wijnkoeler. Ze kunnen zo eenvoudig of complex zijn als je maar wilt, en ze zijn prettig om naar te kijken als dat is waar je voor gaat. Je kan ze het beste aan één van de zijkanten installeren zodat ze niet in de weg staan voor de stoelen en zodat je genoeg beenruimte kan behouden.

L-vormig kookeiland

Een groot eiland in het midden van je keuken kan een mooie aanwinst zijn voor je keuken. Het brengt meubelstukken samen die anders onhandig geplaatst zijn. Een kookeiland brengt ook enkele uitdagingen met zich mee, zoals hoe je dingen opbergt die je niet wilt laten zien en hoe je voldoende ruimte creëert voor gebruik. De oplossing hiervoor is een eiland in een L-vorm. Hiermee creëer je extra ruimte voor het koken, het opbergen van spullen en voor het eten van je favoriete gerechten. Hieronder zie je enkele voorbeelden van L-vormige kookeiland stijlen.

Dit waren onze top ideeën voor ergonomische en unieke keukeneilanden, van groot tot klein en van eenvoudig tot over-the-top. Als je dit interessant vond, dan moet je zeker onze blog lezen waarin we de kleuren van een keuken bespreken.