Low budget keuken: Een betaalbare keuken

De prijzen van een keuken lopen sterk uiteen. Zo zijn er veel modulaire keukens verkrijgbaar of kun je kiezen voor een keuken op maat. Laat de prijs je er niet van weerhouden om een gezellige en praktische keuken te bouwen. Dit artikel biedt handige tips voor het samenstellen van een sfeervolle low budget keuken! 

Keuze werkblad

Ten eerste moet je beginnen met het vinden van een aanrecht dat betaalbaar is. Er zijn veel opties, dus het is belangrijk om er een te vinden die aan je behoeften voldoet. Je kunt kiezen voor een houten werkblad of een laminaat werkblad. Beide opties zijn betaalbaar en gemakkelijk schoon te maken. Als je iets extra speciaals wilt, kun je ook kiezen voor een glazen werkblad. Deze optie is mooi, maar kan duurder zijn dan andere opties.

Keuze spatwand

Een spatwand is een populaire en kosteneffectieve manier om een keuken bij te werken zonder te veel te spenderen. Je vindt spatwanden in een verscheidenheid van stijlen en kleuren, dus er is zeker één die past bij je bestaande keukeninrichting. En omdat spatwanden verwijderbaar zijn, kan je later gemakkelijk van gedachten veranderen over een ontwerp of kleur. Als je van plan bent om veel te koken en te bakken in je nieuwe keuken, dan is een spatwand zeker een must-have.

Keuze opbergkasten

Bij het kiezen van de opbergkasten voor je low budget keuken is het van belang dat ze zowel betaalbaar als stijlvol zijn. Er verschillende opties beschikbaar op de markt, dus het is belangrijk om voldoende onderzoek te doen voordat je tot aankoop overgaat. Kijk voor kasten die een verscheidenheid van functies hebben, zoals verstelbare planken en lades. Een andere optie is om te kiezen voor een volledig open opbergrek waarbij je geen plaats moet voorzien voor kasten. Tegenwoordig heb je ook opbergkasten die speciaal ontworpen zijn voor kleine keukens.

Behangpapier

Overweeg het gebruik van behangpapier. Er zijn veel verschillende patronen en ontwerpen die de kookruimte persoonlijkheid en een extra accent geven. Zorg ervoor dat je behangpapier kiest dat speciaal is ontworpen voor de keuken, zodat het hitte- en stoom bestendig is.

Een ander geweldig idee voor in een low budget keuken, is om een krijtbord te plaatsen of de muur te beschilderen met krijtverf. Deze muur kun je dan gebruiken om op te schrijven. Handig als je bijvoorbeeld een boodschappenlijstje wil visualiseren.