5 mooie kleurencombinaties voor in de slaapkamer

Op zoek naar nieuwe kleurencombinaties in de slaapkamer? Hier zijn enkele voorbeelden van mooie kleurencombinaties waaruit je kan kiezen. Met zoveel verschillende opties om uit te kiezen, zal je zeker in staat zijn om een palet te vinden dat bij je past. 

Waarom 2 kleuren combineren?

Mensen vragen vaak waarom het combineren van twee kleuren een goed idee is voor de slaapkamer en welk effect het kan toevoegen aan je slaapkamer. We leggen het hieronder uit.

Ten eerste kan het een ruimte levendiger en helderder maken. Ten tweede is het een leuke manier om creatief te zijn en bepaalde kleuren te verkennen. Ten derde kan het karakter en uniciteit toevoegen aan de kamer. Als je niet zeker weet of twee kleuren wel of niet samen zullen werken in je slaapkamer, probeer ze dan eens uit! Het kan geen kwaad om iets nieuws te proberen.

1) Indigo blauw en wit

Indigo blauw en wit is een rustgevend palet voor in je slaapkamer. Omdat indigo warmer is dan blauw, voldoet het aan het doel van blauw met een warme sfeer. Rijke indigo blauwe muren in combinatie met wit ziet er scherp uit en creëert een gezellige omgeving.

2) Bruin en crème

Bruin in combinatie met crème geeft een elegante en stedelijke uitstraling aan je slaapruimte. Een make-over van donker hout met deze combinatie zal het esthetische niveau van je slaapkamer verhogen. De glinsterende tint van deze combinatie maakt het een geweldig idee voor een kleurenschema.

3) Lavendel en gebroken wit

Een combinatie van lavendel en gebroken wit als kleurencombinatie voor je slaapkamer maakt deze meer bijzonder en individueel. Het is één van de zeldzame kleurencombinaties voor slaapkamers en deze combinatie geeft een kalmerende en troostende uitstraling die de slaap bevordert.

4) Licht blauw en stralend geel

Twee kleuren die staan voor helderheid en geluk, zullen de goede vibes om je heen doen escaleren. Deze twee kleuren brengen deze combinatie precies naar voren en zullen je slaapkamer groter doen aanvoelen. De kleurencombinatie ziet er ook zo uniek uit waardoor je slaapkamer naar een nieuw niveau getild wordt.

5) Tinten grijs

Neen we hebben het hier niet over het bekende boek maar wel degelijk over de combinaties die je kan maken met verschillende tinten van grijs. Grijs is een neutrale kleur, met als voornaamste voordeel dat het gebruik van grijs goed harmonieert met zijn eigen tinten. Dit maakt grijs een verplichte kleur om de beste twee kleurencombinatie voor je slaapkamer muren te maken. Hoewel het er monochromatisch uitziet, kan grijs één van de eenvoudigste tinten zijn die de classy aantrekkingskracht van je slaapkamer bevordert.

Ben je ook op zoek naar kleuren voor de woonkamer? klik dan hier.