Home-office in de woonkamer plaatsen

Als je vanuit huis werkt, is de kans groot dat je het merendeel van de dag in je thuiskantoor doorbrengt. Als dat klinkt als jou en je bent moe van het opgesloten zitten, dan is het misschien tijd om je woonkamer om te toveren in een home-office!

Woonkamer verdelen in verschillende zones

Als je een kantoor aan huis in je woonkamer wilt plaatsen, is het belangrijk om de kamer in zones te verdelen. Zo kan je bepalen welke zones het meest geschikt zijn voor je kantoor aan huis. Begin met te bepalen waar je gaat zitten. Als je aan de voorkant van de kamer zit, is de zone het dichtst bij de voordeur ideaal. Als je in een ander deel van de kamer gaat zitten, creëer dan daar een zone voor jezelf. Plaats jouw werkplek waar je zich het prettigst en productiefst voelt. Het doel is ervoor te zorgen dat je alleen de ruimte gebruikt die nodig is, zonder dat je te veel ruimte inneemt of de ruimte om je heen onoverzichtelijk maakt.

Plaatsing van het bureau

Als je een handig en comfortabel thuiskantoor wilt, kan je het beste jouw bureau in de woonkamer zetten. Dit is niet alleen de meest populaire locatie voor bureaus, het is ook een van de meest comfortabele. Je kan direct naast de tv of stereo-installatie gaan zitten en werken, waardoor je zich minder hoeft te verplaatsen in jouw huis. En als je uit je stoel moet opstaan om een telefoon op te nemen of iets uit de keuken te halen, hoeft je niet de hele kamer door te lopen.

Als je je wilt kunnen concentreren terwijl je thuis werkt, moet je jouw kantoor aan huis op een rustige plek inrichten. Tenzij je alleen woont, zijn er waarschijnlijk plekken in je huis waar je minder snel gestoord wordt.

Verlichting in de home-office

Een van de uitdagingen bij het inrichten van een thuiskantoor in jouw woonkamer is het vinden van de juiste verlichting. Je wilt niet dat de ruimte afgesloten aanvoelt, maar je wilt ook niet dat het te licht is. Er zijn een paar belangrijke dingen die je in gedachten moet houden bij het kiezen van verlichting voor een kantoor aan huis

Zorg voor wat natuurlijke verlichting

Als je van plan bent een kantoor in jouw huis te vestigen, is het belangrijk rekening te houden met de natuurlijke verlichting die beschikbaar is. Sommige bureaus en stoelen zijn ontworpen om in de woonkamer te worden geplaatst, zodat ze kunnen profiteren van het zonlicht. Dit zal je helpen om overdag productief te blijven. Bovendien kan een raam worden geopend om een briesje door de kamer te laten circuleren. Zo blijft jouw omgeving comfortabel en gezond.

Kies licht dat geen ongewenste schaduw werpt

Een van de grootste zorgen bij het plaatsen van een thuiskantoor in de woonkamer is de kans op ongewenste schaduwen. Door je bureau en stoel van de muur weg te plaatsen, kan je deze schaduwen tot een minimum beperken. Je kan ook overwegen om een lamp te gebruiken die een groot lichtoppervlak heeft in plaats van een geconcentreerde lichtbundel.