Tuin renoveren – inspiratie en tips

Met het warme weer kunnen we nu genieten van onze buitenruimtes op een manier die niet mogelijk was tijdens de koude wintermaanden. Dit is een geweldige tijd voor je om manieren te vinden om je buitenruimte op te knappen en om je ideeën en producten uit te testen die zouden kunnen helpen uw achtertuin aangenamer te maken.

Bouw een verhoogd tuinbed

Denk bij het renoveren van je tuin ook eens na over het implementeren van een verhoogd tuinbed. Als je verse producten wilt telen, kan een verhoogd tuinbed talloze voordelen bieden. Niet alleen heb je  meer controle over de grond, maar een verhoogd tuinbed biedt ook een uitstekende drainage voor je groenten en helpt onkruid weg te houden. Het leuke aan een verhoogd tuinbed is dat het niet zo moeilijk is om zelf te installeren. Dus je bespaard een hoop geld en een leuke ervaring waar je nadien trots op kan zijn. 

Ontwerp leuke plantenlabels

Haal je courgettes en komkommers nooit meer door elkaar! Gebruik wijnkurken en oud keukengerei om het fruit en de groenten in je tuin te organiseren en te labelen. Je kunt alles gebruiken wat je in huis hebt liggen of plastic voorwerpen hergebruiken, dus aarzel niet om creatief te zijn met je etiketten! Dit lijkt een overbodig ideetje maar het zal een effect creëren in je moestuintje waar je achterna zeer tevreden over zult zijn. 

Speelruimte voor de kinderen

Heb je jonge kinderen en ben je van plan om je tuin te renoveren? Een van de beste manieren om je tuin een nieuw leven in te blazen, is het creëren van een speelruimte voor de kinderen. Dit biedt je kinderen een veilige speelruimte en het geeft je ook de broodnodige rust. Je kan een kinderhoek maken door een klimrek, een schommel of een ander soort speelstructuur te installeren. Een andere optie is een zandbak, een ballenbad, of een ander soort speeltoestel plaatsen. Als je kinderen oud genoeg zijn om met hun fiets door de tuin te rijden, kan je een fietsenrek in de buurt van de speelruimte plaatsen.

Een looppad toevoegen

Leg een looppad aan om een natuurlijke stroom in je achtertuin te creëren en gasten rechtstreeks naar een speciale plaats te leiden. Maak een stenen looppad of een betaalbaar grindpad. Dit doe-het-zelf tuinaanleg idee kan gemakkelijk worden aangepast aan je budget en smaak! Een ander voordeel aan een looppad is dat je direct een zicht hebt naar waar je moet stappen en esthetisch ziet het er ook zeer mooi uit.

Een houten pottenbak maken

Hou je benodigdheden op één plek en maak tuinieren gemakkelijker met een pottenbak! Je kan eenvoudige bankplannen gebruiken om een leuke werkruimte in je tuin te markeren en opbergruimte voor je tuingereedschap creëren.

Bouw een tuinhuisje

Als tuinieren de belangrijkste functie van je achtertuin is, zal je hoogstwaarschijnlijk veel gereedschap en apparatuur hebben om op te bergen. Het bouwen van een DIY tuinhuisje geeft je een plek om alles georganiseerd op te bergen, en het zal er ook nog eens geweldig uitzien in je tuin!

Vond je deze tuin renoveren tips interessant? lees dan zeker deze artikelen: terras inspiratie, cottage tuin, soorten tuinmeubels