Terras inspiratie: tips om je terras een make-over te geven

Het terras is een geweldige plek voor je gasten om te zitten en te ontspannen tijdens hun bezoek. Als je op zoek bent naar terras inspiratie om je buitenruimte een upgrade te geven, bekijk dan deze tips.

Ga voor een rustgevende lounge

Als je je terras wilt verfraaien en uitnodigender wilt maken, kan je een aantal van deze tips overwegen. Ten eerste, ga voor een rustgevend lounge ontwerp. Dit geeft je gasten een comfortabele plek om te ontspannen in de zon of schaduw. Overweeg stoelen en kussens toe te voegen, zodat iedereen gezellig kan zitten. Je kan ook planten en bloemen toevoegen om een bloementuin gevoel te creëren. En tot slot, denk aan de verlichting, kies armaturen die een warme gloed creëren en het natuurlijke licht doorlaten.

Grenzen omheinen

Een van de belangrijkste stappen om je terras een make-over te geven, is het omheinen van de terrasgrenzen. Zo voorkomt je dat je huisdier of kind per ongeluk afdwaalt en verdwaalt. Je kan ook hekken plaatsen om je hond of kat binnen te houden als je niet thuis bent. Een andere reden die specifiek is voor men die in een drukke buurt wonen is dat gebouwen in het hart van een stad vaak een belemmering kan zijn voor privacy. Het omheinen van de terrasgrenzen met houten latten en andere natuurlijke materialen kan de zone een warm en gezellig gevoel geven zonder dat het te beperkend is.

Spa ruimte maken

  • Verander het terras in een geïmproviseerde spa met een bubbelbad of een jacuzzi.
  • Als je plaats hebt om je Jacuzzi aan de grens te zetten, dan is dat zeker een aanrader omdat je zo een infinity pool effect creëert. De houten vloer rond het bad doet dienst als terras waar je een strandstoel kunt plaatsen of wat kussens neer kunt gooien om te luieren.
  • Als je in een vochtige of regenachtige omgeving woont, kan je het hout vervangen door onderhoudsarme tegels of steen.
  • Als je het budget niet hebt liggen voor een bubbelbad of een jacuzzi te plaatsen, dan kan je als alternatief nog altijd kiezen voor een opblaasbaar zwembad.
  • Een andere idee is een kleine natuurlijke zwemvijver aan te leggen.

Plaats een bar

Haal een pergola in huis die kan dienen als bar of zelfs als buitenbarbecue. Niet alleen geeft het je buitenruimte een extra laag van verfijning, maar het kan ook gebruikt worden als een plaats waar je gezellig samen met je vrienden en familie kan genieten van een gekoeld drankje. Er zijn veel verschillende soorten bars, dus het is belangrijk om er een te vinden die past bij je wensen en stijl.

Denk aan je terrastegels

Terrastegels kunnen de perfecte aanvulling zijn op elke buitenruimte, of het nu een kleine patio of een grote tuin is. Er zijn talloze opties beschikbaar, van natuursteen tot beton, keramiek en meer. Uiteraard is het belangrijk om te overwegen hoe de tegels passen bij de rest van je buitenruimte. Kijk naar verschillende materialen, zoals kleur, grootte en textuur. Om inspiratie op te doen, bekijk online foto’s of tuintijdschriften.

Vond je dit artikel met terras inspiratie interessant? Lees dan zeker onze andere artikelen: dakterras inspiratie, goedkope terras ideeën, vuurplaats