Soorten bedden: de verschillende types op de markt

Er zijn verschillende soorten bedden in de wereld die allemaal hetzelfde einddoel hebben: je een goede nachtrust bezorgen. Welke soorten bedden zijn er en wat maakt ze verschillend? Dit artikel bespreekt de meest voorkomende en meest unieke bedden.

Zetelbed

Een zetelbed is een ongelooflijk veelzijdig ontwerp omdat het zowel als bed en als zitbank kan worden gebruikt. Hoewel het hetzelfde doel dient als een futon, is een zetelbed een stuk eleganter. Het komt in een grote verscheidenheid van vormen en maten. Het populairste model is een zetelbed die je kunt omtoveren tot een tweepersoonsbed. Zetelbedden zijn perfect voor thuiskantoren, studentenkoten, kleine studio’s of logeerkamers.

Waterbed

In tegenstelling tot traagschuim of veren is een waterbed, zoals de naam al doet vermoeden gevuld met water. Hoewel dit niet het meest populaire type matras is, hebben waterbedden verschillende voordelen inclusief het verzachten van pijnlijke spieren. Ze worden zelfs gebruikt in verschillende vormen van fysiotherapie. Het water kan verwarmd worden om een therapeutisch effect te hebben en de druk op pijnlijke gewrichten te verlichten.

Luchtbed

Hoewel luchtbedden gevuld zijn met lucht, zijn ze toch anders dan luchtmatrassen. Luchtbedden worden beschouwd als meer permanent en zijn ontworpen om in huis te worden gebruikt, in tegenstelling tot kamperen of reizen. Je kunt dus dagelijks gebruik maken van dit type luchtbed zonder dat je het dagelijks moet oppompen.

Rond bed

Een rond bed is ontworpen in de vorm van een cirkel. Je kunt voor dit type kiezen als je iets anders wil dan een traditioneel rechthoekig bed. De grootte van dit bed kan worden vergeleken met de lengte van een kingsize matras. Deze niche stijl van bed is geweldig om te relaxen en past goed in een tv-kamer of home-cinema.

Wieg bed

Weet je nog dat je moeder je in slaap wiegde? Wel, nu kun je als volwassene hetzelfde gevoel hebben! Een wieg bed bootst diezelfde schommelbeweging na met een rond frame waaraan een motor is bevestigd. Zodra de motor wordt aangezet, schommelt het bed heen en weer in een vloeiende beweging, waardoor je binnen enkele seconden in slaap valt. Deze soorten bedden komen niet vaak voor. Je hebt dit waarschijnlijk nog nooit eerder gezien, wat ook niet abnormaal is.

Hemelbed

Een hemelbed is een traditioneel bed met een overkapping. De overkappingen bij een traditioneel hemelbed zijn zeer dik en meestal gemaakt van hout of een soort metaal. Over het frame kan stof worden gelegd om een knus en intiem gevoel te creëren. Spreekt dit je aan?

Magnetisch drijvend bed

Een magnetisch zwevend bed is een van de meer ongebruikelijke soorten bedden op onze lijst. Dit type bed is gemaakt van permanent magnetisch materiaal dat gebruik maakt van tegengestelde magneten om het bed van de grond te laten zweven. Dit type bed wordt meer als een luxeartikel beschouwd en is aan de zeer dure kant. Mogelijks komt dit in de toekomst vaker voor. Dit type kom je ook niet snel tegen, wie weet wordt dit wel het bed van de toekomst.