Welke soorten matrassen zijn er?

Iedereen komt wel eens op een punt in zijn leven dat het nodig is een nieuw matras te kopen. Op zo’n moment heb je je waarschijnlijk afgevraagd welke soorten matrassen er allemaal bestaan. In dit blogartikel bespreken we de verschillende soorten matrassen zodat je kunt beslissen welke matras voor jou de beste is.

3 hoofdcategorieën elk met hun eigen neven categorieën

We bespreken de 3 hoofdcategorieën van matrassen: springveermatrassen, schuimmatrassen en hybride matrassen. 

Springveren matrassen

Het meest traditionele type matras is een springveermatras, bestaande uit een laag veren met daaromheen lagen comfortmateriaal dat kan bestaan uit materialen als schuim. Verschillende soorten springveren matrassen gebruiken verschillende types veren en designs om diverse effecten te bereiken.

Springveermatrassen zijn vaak de beste keuze voor buik- en rugslapers, mensen met lage rugpijn, en zwaardere personen die vinden dat schuimmatrassen onvoldoende ondersteuning bieden.

Bonellvering

Bonellvering matrassen zijn het oudste type binnen de categorie van de springveren matrassen. Ze zijn opgebouwd uit zandlopervormige veringen die gelijkmatig over de matras zijn verdeeld en met elkaar verbonden zijn door kleinere spiraalvormige veringen.

Pocketvering

Deze veringen zijn uniek omdat elke afzonderlijke vering in een stoffen pocket gewikkeld is, waardoor de vering druk absorbeert zonder dat deze over de omringende veringen hoeft verdeeld te worden. Daardoor absorbeert een pocketvering matras bewegingen beter dan andere soorten matrassen.

Schuimmatrassen

Schuimmatrassen bestaan uit verschillende soorten schuim met verschillende densiteiten die bijvoorbeeld een maximale zachtheid en ondersteuning bieden. Hoewel traagschuim het meest bekende type schuimmatras is, zijn er verschillende types die verschillende voordelen bieden.

Traagschuim matras

Traagschuim is het type matras die de meeste mensen kennen als ze een schuimmatras hebben. Traagschuim staat erom bekend druk en beweging te absorberen. Dit maakt het een populaire optie voor mensen met bepaalde soorten lichaamspijn.

Latexmatrassen

Een latex matras is een matras met een kern van latex. De luchtbelletjes in het materiaal bieden een gelijkmatige, zachte en veerkrachtige ondersteuning over de het volledige oppervlakte van de matras. Latex is comfortabel en biedt een gelijkaardige drukverlaging als andere opties. In tegenstelling tot traagschuim veren latex matrassen sneller terug. Dit vermindert het gevoel dat je in de matras wegzakt.

Hybride matrassen

Sommige matrassen bestaan uit een hybride samenstelling die lagen van zowel veren als schuim bevat. Hybride matrassen kunnen een goede optie zijn voor mensen die een voorkeur hebben voor een matras die kenmerken bezit van verschillende soorten matrassen.

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook onze blogpost over de verschillend soorten bedden!