Picknicktafel in de tuin: alles wat je moet weten

Wat is een picknicktafel? 

Picknicktafels zijn een alledaags beeld in parken en andere buitenruimten. Ze zijn meestal gemaakt van hout of metaal en er is een zitbank aan bevestigd. Picknicktafels zijn ideaal om te genieten van een lunch of diner. Ze zijn ook zeer geschikt voor het spelen van spelletjes zoals kaarten of dammen. Steeds meer mensen plaatsen een picknicktafel in de tuin. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten.

Materiaalkeuze 

Als je op zoek bent naar het perfecte materiaal voor een picknicktafel in de tuin, vraag je je misschien af wat de beste optie is om te kiezen. Er zijn veel verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor een picknicktafel, maar enkele van de meest populaire keuzes zijn hout, metaal en kunststof. Voordat je een beslissing neemt, is het echter belangrijk om je noden in kaart te brengen. Als je bijvoorbeeld een lichte picknicktafel wilt die gemakkelijk kan worden verplaatst, is hout of kunststof een goede keuze. Als je echter op zoek bent naar een stevige picknicktafel die jaren meegaat, is metaal misschien een betere optie.

Het formaat van een picknicktafel

Een picknicktafel is een geweldige manier om te genieten van een picknick met vrienden. Er zijn veel verschillende formaten die je kunt gebruiken voor je picknicktafel, en het aantal mensen dat je kunt uitnodigen is aan jou. Er bestaan kleine tafels voor twee personen, maar ook grotere modellen voor 10 personen. Een standaardmodel is voor 6 personen en ongeveer 1,8 meter lang. 

Onderhoud van de tafel

Wanneer er een picknicktafel in de tuin staat, zal hij ongetwijfeld gebruikt worden om aan te eten. Dit verhoogt het risico dat de tafel vuil kan worden. Om de tuinset schoon te maken, moet je eerst het vuil verwijderen dat zich op de set bevindt. Je kunt dit doen met behulp van een bezem of een stofzuiger. Vervolgens kan je het zorgvuldig met een schoonmaakproduct afkuisen. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schoonmaakmiddelen, omdat dit het hout kan beschadigen. In plaats daarvan kun je een natuurlijke oplossing gebruiken of een schoonmaakmiddel dat speciaal voor houten oppervlakken is ontworpen.