Welke soorten deuren bestaan er?

Deuren zijn er in veel verschillende vormen en maten. Deuren kunnen dun of dik zijn, en variëren in breedte. Er zijn ook verschillende soorten deuren die je in een huis kan aantreffen. Hier is een lijst van slechts enkele van de verschillende soorten deuren die je in je huis kan plaatsen. Voor inspiratie kan je op Pinterest mooie ontwerpen vinden.

Houten deuren

Houten deuren zijn het meest populaire type deur. Ze zijn gemaakt van een verscheidenheid aan houtsoorten, waaronder eiken, esdoorn, en kersen. Houten deuren zijn gebeitst of geverfd om ze aan te passen aan de rest van de inrichting van je huis. Ze zijn ook zeer duurzaam en kunnen met de juiste verzorging vele jaren meegaan.

Vlakke deuren

Vlakke deuren zijn een van de meest populaire soorten deuren. Ze zijn gemaakt door een deurplaat aan het deurkozijn te bevestigen zonder tussenruimte. Dit geeft de deur een strakke, afgewerkte look. Vlakke deuren zijn ook zeer duurzaam en zijn het vaakst gebruikt in zowel commerciële als residentiële omgevingen.

Glazen deuren

Er zijn veel verschillende soorten glazen deuren. Sommige zijn ontworpen voor woningen, terwijl andere bedoeld zijn voor bedrijven. Het meest voorkomende type glazen deur is de schuifdeur. Deze deur bestaat uit twee glaspanelen die op een rails langs elkaar schuiven. Glazen schuifdeuren zijn populair omdat ze gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. Ze nemen ook niet veel ruimte in beslag omdat ze niet openzwaaien.

PVC deuren

PVC is een gebruikelijke term voor het product Poly Vinyl Chloride. Het is een kunststof materiaal dat ze gebruiken voor het maken van verschillende producten, waaronder watertanks, buizen, enz voor huizen.

Het gebruik van PVC voor de vervaardiging van deuren is zeer populair geworden en een grote verscheidenheid van deze deuren zijn beschikbaar in de markt in verschillende kleuren en ontwerpen.

De voordelen van het gebruik van dit soort deuren zijn dat ze bestand zijn tegen termieten, duurzaam zijn, anticorrosief zijn, licht van gewicht zijn, vochtbestendig zijn, enz. Ze zijn ook gemakkelijk te fabriceren en te installeren.

Ze zijn niet geschikt voor toegangsdeuren omdat ze zeer licht van gewicht zijn, niet bestand zijn tegen weersinvloeden zoals houten of metalen deuren dat wel zijn.

Glasvezel deuren

Glasvezel is glas dat in vezelvorm getrokken is en tot doek is geweven. Het is sterk, licht en onbrandbaar en heeft een hoge treksterkte. Ze zeggen dat glasvezel één van de meest geharde materialen is met relatief lage onderhoudskosten in vergelijking met hout en staal.

Van deuren van glasvezel wordt verwacht dat ze stabiel zijn, omdat ze niet kromtrekken, buigen of torderen. Ze zijn schuimgevuld en bieden een goede isolatie voor woningen. Deuren en ramen gemaakt van glasvezel kunnen worden voorzien van houten panelen op het oppervlak om de esthetiek te verbeteren. Deuren van glasvezel kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

De buitendeuren hebben designopties zoals afgeschuind glas en deurstijlen.

Aluminium deuren

Het is een metaal dat door zijn lichte gewicht voor een groot aantal toepassingen wordt gebruikt.

Aluminium kozijnen voor deuren en ramen hebben het grote voordeel dat ze bestand zijn tegen moeilijke milieuomstandigheden. Omdat ze licht van gewicht zijn, dragen ze minder lasten over op de funderingen. Aluminium kozijnen zijn niet aangetast door termieten en hebben daardoor een langere levensduur.

Voor meer verbouwtips klik hier.