Parket vloer – voor- en nadelen

Parket vloer is een traditionele vloerbekleding product dat al eeuwen bestaat. In sommige opzichten is het vergelijkbaar met hardhouten vloeren omdat het een samengesteld product is, maar aan de andere kant is parket gemaakt van meerdere lagen dunne stroken hout die in geometrische patronen aan elkaar zijn gelijmd. Op Pinterest kan je mooie voorbeelden vinden.

Voordelen

Aantrekkelijke uitstraling

Een parket vloer heeft een geraffineerde uitstraling die kan worden aangepast aan elke levensstijl, smaak en uitstraling die je wenst. Omdat de stukken hout gerangschikt zijn om een patroon te creëren, kan je er één kiezen die je aanspreekt en je kamer samenbrengt.

Gemakkelijk schoon te maken

Parketvloeren zijn een van de beste opties als het gaat om het schoonhouden. Gewoon vegen en dweilen is voldoende. Als er gemorst is, veeg je het op. Zo eenvoudig is het. Parket houdt niet gemakkelijk vlekken vast en absorbeert geen geurtjes.

Duurzaam

Je parketvloer zal zeer duurzaam zijn, en het goed doen bij dagelijks gebruik waaronder weinig slijtage vertonen gedurende vele jaren. Omdat het van hardhout is gemaakt, is parket sterk en biedt het vaak een lange levensduur.

Allergeenvrij

Parket is een van de beste opties als jij of je partner allergieën heeft, omdat het geen allergenen vasthoudt zoals andere vloerbedekkingen dat kunnen doen. Omdat het zo gemakkelijk schoon te houden is, hebben zelfs mensen met huisdieren minder allergenen in huis als ze een parketvloer hebben.

Budgetvriendelijk

Parketvloeren kunnen in bijna elk budget passen. Omdat er veel opties zijn wat betreft de gebruikte houtsoorten, de afwerking en het patroon, is het mogelijk om een laag budget aan te houden.

Nadelen

Zoals alle hardhouten vloeren is de toplaag gevoelig voor krassen en deuken door harde of scherpe voorwerpen.. Parketvloeren kunnen ook krom trekken bij een zeer hoge vochtigheidsgraad of staand water.

Bekijk ook zeker ons artikel over de volgende vloerbekleding: vinyl vloerbekleding