Badkamer trends 2022

Badkamers zijn een plek waar veel mensen hun meest persoonlijke activiteiten verrichten, dus het is niet verwonderlijk dat er veel gepraat wordt over hoe ze er in de nabije toekomst uit zouden kunnen zien. Met nieuwe technologie en veranderende trends zouden badkamers er over 10 jaar wel eens heel anders uit kunnen zien dan nu. In dit artikel bespreken we de badkamer trends van 2022.

Badkamerkranen met stijl

Badkamerkranen worden meer en meer stijlvol doordat ontwerpers experimenteren met nieuwe ontwerpen. Kranen kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, waaronder metaal, glas en kunststof. Sommige kranen hebben kenmerken waardoor ze opvallen, zoals LED-lampjes die van kleur veranderen of kraanhendels die in sculpturen veranderen als je ze aanraakt. Deze unieke ontwerpen voegen een stijlelement toe aan jouw badkamer en geven het een chique uitstraling.

Ingebouwde spa

Spa ruimtes in eigen huis worden steeds populairder. Genieten van een sauna of stoombad in het comfort van je eigen badkamer, wie wil dat nu niet? Deze ruimtes bieden alles, van luxueuze badkuipen en douches tot een rustgevende ambiance en een prachtige inrichting. Er wordt ook steeds meer nadruk gelegd op milieuvriendelijke materialen en duurzame ontwerpen, waardoor badkamers zowel milieubewust als stijlvol aanvoelen.

Kunst in de badkamer

Badkamers worden steeds creatiever en ontwerpers integreren steeds vaker kwalitatieve materialen en extra accessoires in de badkamer. Dit is al enige tijd het geval in landen als Azië, waar mensen het belangrijk vinden om een ruimte te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Hier zijn enkele tips om je badkamer een frisse uitstraling te geven.

  • Het gebruik van glas en metaal: Deze materialen zien er modern en strak uit, en ze geven ook een vleugje luxe aan de badkamer. Ze zijn perfect voor high-end badkamers of badkamers met een moderne esthetiek. 
  • Het gebruik van planten: veel mensen nemen graag een bad omringd door planten. Dit zorgt niet alleen voor een ontspannende sfeer, maar het kan ook helpen om het lichaam te reinigen en de luchtkwaliteit te verbeteren. 
  • Het gebruik van marmer: marmer is een van de meest populaire materialen die in badkamers worden gebruikt, omdat het zowel elegant als duurzaam is. Het ziet er geweldig uit in zowel traditionele als moderne badkamers, en het kan ook worden gecombineerd met andere materialen om unieke ontwerpen te creëren.

Bogen en krommingen

Dit jaar zien we dat bogen populairder worden in zowel kleine als grote badkamers. Bogen in de deuropeningen en rond de muren zijn typerend voor deze stijl. Het geeft de badkamer een ruimtelijker gevoel, en het ziet er geweldig uit!

Jungle motief

Een badkamer trend die ook steeds populairder wordt is het jungle motief. Deze 2022 badkamer trend heeft veel groene en bruine planten en bomen, waardoor de ruimte een natuurlijke uitstraling krijgt. Het is perfect voor mensen die een badkamer willen die aanvoelt alsof ze in de jungle zijn, zonder naar buiten te hoeven. Je kunt badkamers met jungle motief vinden in zowel klassieke als moderne stijlen, dus er is voor ieder wat wils.

Vond je dit artikel over de badkamer trends van 2022 interessant? Wil je meer inspiratietips voor je badkamer? Lees dan nu onze andere artikelen.