Soorten douches: wat moet je in overweging nemen?

Of je nu op zoek bent naar een manier om geld te besparen op je maandelijkse waterrekening of gewoon eens wat anders wilt, er zijn veel verschillende soorten douches voor jouw beschikbaar! Misschien vind je het moeilijk om te beslissen welk type douche het beste bij je past, dus neem deze tips in acht en maak een weloverwogen beslissing. In dit artikel bespreken we enkele overwegingen die je moet maken bij de keuze van een type douche.

Waterdruk

Er zijn veel factoren die je moet overwegen bij het kiezen van het type douche dat je wilt. Sommige mensen geven de voorkeur aan een traditionele douche met een badkuip, terwijl anderen de voorkeur geven aan een inloopdouche. Er zijn ook verschillende soorten douches die een verschillende waterdruk hebben. Je kunt kiezen voor een douche met een hoge druk, of een lage druk douche als je wilt ontspannen en genieten van de ervaring.

Watersysteem

Bij de keuze van een douchesysteem moet met veel factoren rekening worden gehouden. Het type watersysteem, de grootte van de douche, en de plaats van de douche zijn allemaal belangrijke overwegingen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een grondwater- of regenwater systeem, terwijl anderen de voorkeur geven aan een gemeentelijk watersysteem. Kies een watersysteem waar jij je comfortabel bij voelt en die past bij jouw levensstijl.

Douchekop en douchebak

Een ander belangrijk onderdeel waarop moet gelet worden is het type douchekop en douchebak. Er zijn twee hoofdtypen douchekoppen: vaste douchekop en een verstelbare douchekop. Bij een vaste sproeikop komt het water in één richting uit en is het niet verstelbaar. Met een verstelbare douchekop kan je de waterdruk en -richting aanpassen. 

Het volgende waar je rekening mee moet houden, is de grootte van de douchebak. Als je een grote douchebak hebt, kan je een douche met dubbele kop in overweging nemen. Een dubbelkops douchesysteem heeft twee douchekoppen in plaats van één.

Als je maar een kleine douchebak hebt, kan je een gewone douchekop gebruiken door een douchekop met een laag debiet te installeren. Deze douchekoppen gebruiken minder water dan gewone douches en zijn dus goed voor het milieu.

Stijl en vorm

Bij het kiezen van een type douche, zijn er een paar dingen te overwegen. Ten eerste moet je beslissen welke stijl je wilt. Er zijn traditionele douchekoppen met slang, maar ook regendouchekoppen of watervaldouchekoppen die een meer ontspannende ervaring bieden. Tegenwoordig zijn ze in alle maten en vormen beschikbaar.

Wil je meer badkamer inspiratie opdoen? Lees dan nu onze andere artikelen.