Kleuren kiezen keuken – tips en inspiratie

Het kiezen van de juiste kleuren voor je keuken is niet eenvoudig. Of je nu net een nieuwe keuken hebt gekocht of je je bestaande keuken eens wilt opfrissen met een nieuwe laag verf, dan is deze blog gemaakt voor jou! Ontdek de vele kleuren die momenteel in de mode zijn en doe inspiratie op voor uw eigen keukenontwerp.

Kleurencirkel

Bij het kiezen van kleurenschema’s voor je keuken, kan je niet fout gaan door de kleurentheorie te volgen. Complementaire kleuren staan tegenover elkaar op de kleurencirkel en zorgen voor een sterk contrast met een levendig gevoel, terwijl kleuren die dicht bij elkaar staan op de cirkel je keuken een meer ontspannen sfeer zullen geven.

Colour drenching

Wanneer je beslist om het interieur van je keuken te verjongen, blijft de kracht van verf ongeëvenaard. Met zijn gewaagde tinten en kleurcombinaties zal een pas gelakte muur je keuken onherkenbaar maken, maar daar houdt het niet op. Sinds kort is er een nieuwe trend bijgekomen genaamd “colour drenching”. Het is een erg gewaagde move maar als het correct wordt uitgevoerd, dan transformeert het je keuken tot iets unieks.

Color drenching is het proces van het kiezen van één kleur en het schilderen ervan over meerdere oppervlakken in één ruimte. Het resultaat is briljant en door en door modern, maar de aantrekkingskracht reikt verder dan de onverschrokken esthetiek.

Klassieke look

Als het gaat om het kiezen van kleuren in de keuken, is het moeilijk om een verkeerde keuze te maken. Echter, als je een klassieke uitstraling wilt, is het aangeraden om één van de meer traditionele kleuren te overwegen. Bijvoorbeeld, zwart en wit zijn een klassieke combinatie die er geweldig zal uitzien in elke keuken. 

Je kan ook beslissen om met behulp van bruin en groen je keuken een meer natuurlijke uitstraling te geven. Of, als je eerder iets gewaagder wilt, kan je neon of andere kleurrijke accenten proberen.

Gebruik pastel kleuren

Veel huiseigenaren kiezen voor donkere tinten in een poging om hun keuken een meer strakke en professionele look te geven. Dit kan echter een vergissing zijn. In feite, als je wilt dat je keuken helder en vrolijk lijkt, dan kies je beter voor pastel kleuren. Zo ziet je keuken er niet alleen mooier uit, maar is hij ook makkelijker schoon te houden. Niet te vergeten, pastelkleuren zijn populair op dit moment en ze zullen waarschijnlijk populair blijven in de toekomst. Dus, of je nu op zoek bent naar een update van je keuken of gewoon wilt dat het er mooier uitziet, ga dan zeker voor pastel kleuren!

Kies voor een monochroom thema

Als je eens out-of-the-box wilt denken, dan moet je kiezen voor een monochroom thema. Er zijn veel verschillende tinten grijs die gebruikt kunnen worden , dus zoek er één die goed werkt met de andere elementen van je keuken. Bijvoorbeeld, als je witte kasten en muren hebt, kan je gebruik maken van een lichtgrijs om alles samen te binden. Als je donkere kasten en muren hebt, ga dan voor een donkerder grijs om de kamer een meer verfijnde look te geven.

Lees ook onze blogpost over kleureninspiratie voor de woonkamer!