Soorten badkamertegels: inspiratie en tips

Badkamers zijn een plaats waar mensen vaak kiezen voor een strakke en moderne stijl die uitnodigend is. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen, maar een van de meest gebruikelijke is door tegels te gebruiken.

Om je te helpen bepalen welke soorten badkamertegels het beste zijn voor je badkamer, hebben wij hieronder een aantal van de meest populaire soorten op een rijtje gezet!

Porseleinen tegels

Er zijn vele soorten badkamertegels, en elke soort heeft zijn eigen voordelen. Porseleinen tegels zijn zeer eenvoudig schoon te maken. Ze hebben vaak een matte afwerking, waardoor ze er strak en elegant uitzien. Een ander voordeel van porseleinen tegels is dat ze hittebestendig zijn. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen hoge temperaturen zonder te barsten of te verslechteren. Dit is uitermate geschikt voor personen die een hete stijltang laten afkoelen op hun badkamervloer. Porseleinen tegels worden ook vaak gezien door de samenleving als de mooiste en meest geschikte badkamertegel.

Keramische tegels

Een andere populaire soort badkamertegels zijn keramisch tegels. Deze tegels zijn gemaakt van een soort klei die zeer hard is. Ze stoten water en chemicaliën goed af. Dit betekent dat de tegels langer meegaan en er beter uitzien dan andere soorten tegels. Keramische tegels hebben doorgaans een gladde afwerking.

Marmeren tegels

Marmeren tegels hebben ook een heleboel voordelen die ze een ideale keuze voor badkamers maken. Ze zijn zeer duurzaam, wat betekent dat ze jarenlang meegaan zonder enige problemen. Bovendien, zijn deze badkamertegels zijn zeer gemakkelijk te reinigen. Ze kunnen worden gereinigd met water en zeep, of met speciale reinigingsmiddelen die speciaal voor marmeren tegels zijn ontworpen. Een nadeel van deze soort badkamertegel is dat ze niet goedkoop zijn.

Mozaïektegels

Mozaïektegels zijn er in een variëteit van kleuren en patronen, en ze kunnen een unieke toets toevoegen aan elke badkamer. Zij komen ook in vele verschillende groottes, zodat je de perfecte tegel voor je badkamer vindt. Als je een modieuze en functionele toevoeging aan je badkamers zoekt, dan zijn de mozaïektegels een perfect match.

Kalkstenen tegels

Tegels van kalksteen zijn een populair type badkamer tegel omdat ze zowel mooi als functioneel zijn. Ze zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en stijlen, zodat je de perfecte tegel voor je badkamer kan vinden. Kalksteen tegels zijn ook zeer duurzaam, zodat ze langdurig meegaan en zien er geweldig uit terwijl ze dat doen.

Vinyl tegels

Vinyltegels zijn goedkoper dan andere soorten tegels en zijn gemakkelijk te installeren. Ze werden vroeger gezien als een minder mooie tegel, maar tegenwoordig kunnen vinyltegels er wel prachtig uitzien in je badkamer. Hun uiterlijk is de laatste jaren sterk verbeterd en er zijn eindeloos veel kleuren en ontwerpen beschikbaar voor ieders smaak. Het kan zelfs effectief het uiterlijk van hout of steen nabootsen, dus als je een beperkt budget hebt, kan je met vinyl veel meer bereiken voor minder.

Keien tegels

Keien tegels, ook bekend als riviertegels, zijn enorm populair bij mensen die een natuurlijk effect in hun badkamer willen creëren. Ze zijn perfect voor een kust- of vakantiethema en geven je badkamer extra uitstraling en textuur.

Keien tegels worden geleverd in platen van kiezelstenen die bijeen worden gehouden door specie. Wanneer ze zorgvuldig worden onderhouden en gereinigd, kan hun unieke en zeer decoratieve uiterlijk vele jaren behouden blijven.