Soorten douches: de meest gekozen types

Heb je jezelf ooit afgevraagd welke soorten douches er allemaal beschikbaar zijn? In dit blogartikel komen de verschillende soorten aan bod die beschikbaar zijn met elk zijn voor- en nadelen.

Elektrische douche

Elektrische douches bieden warm water op aanvraag. Ze werken door koud water naar een speciale unit te leiden. Een element binnenin de unit verwarmd vervolgens het water. Naast onmiddellijk warm water is een van de grootste voordelen van een elektrische douche dat hij niet wordt beïnvloed door problemen met de boiler. Dus zelfs als de centrale verwarming het laat afweten, kan je later nog steeds onder een straal warm water staan. Tegenwoorden hebben de meeste moderne douche-units thermostatische controle, wat betekent dat de temperatuur kan worden aangepast. Deze douches moeten wel geïnstalleerd worden door een gekwalificeerde professional en zijn verkrijgbaar in een reeks van hedendaagse en traditionele ontwerpen.

Mengkraan douche 

Een mengkraan douche mengt, zoals de naam al doet vermoeden, warm en koud water door elkaar. Deze mix vindt plaats in de douchekraan. In deze douchekraan wordt de temperatuur geregeld. Een nadeel van dit type kraan is dat er soms drukverlies optreedt. Dit is soms het geval wanneer een kraan in een ander deel van het huis wordt opengedraaid. Douchemengkranen zijn een eigentijdse oplossing voor het douchen. Er is een grote verscheidenheid aan beschikbare ontwerpen. De meeste zijn compatibel met lage- en hogedruk watersystemen, wat betekent dat ze geschikt zijn voor gebruik in de meeste woningen.

Power douche

Als je ooit in een kuuroord of een luxueus hotel bent geweest en onder de douche bent gesprongen, is de kans groot dat je een power douche hebt ervaren. Een power shower is goed voor je bloedsomloop en zorgt voor een spontane ontwaking. Het goede nieuws is dat ze ook gebruikt kunnen worden in huizen met lagedruk watersystemen, omdat het douchesysteem een pomp heeft om de waterstroom op te voeren. Power douches zijn populair bij mensen die graag ontspannen na het werk of een intense work-out. Vaak zijn ze voorzien van massagesysteem die pijnlijke spieren kunnen herstellen. Het enige nadeel van dit type douche is dat ze, vanwege hun hoge energie- en waterverbruik, niet als milieuvriendelijk worden beschouwd.

Digitale douche

Een digitale douche is een baanbrekend alternatief voor elektrische, mengkraan- en power douches. de digitale douche biedt een moderne ervaring. De douche zit boordevol technologie. Deze soort douche is zowel milieu- en gebruiksvriendelijk dankzij de overvloed aan functionaliteiten en instellingen. Instellingen op een digitale douche zijn ontworpen om te worden aangepast; wat betekent dat de gebruiker zijn favoriete, optimale douche-ervaring kan selecteren. Dit omvat een optimale drukregeling, de instelling van de temperatuur en de beheersing van het waterverbruik. Digitale douches zijn een stijlvolle aanwinst voor elke badkamer.

Conclusie

Nu je meer weet over de verschillende soorten douches, moet je een keuze maken.

Hier volgt een korte opsomming van de zaken die je moet overwegen voordat je voor een bepaald type douche kiest. Onthoud dat deze suggesties per huishouden kunnen verschillen.

  • Type leiding en model water unit die je thuis bezit
  • Energievereisten: waterdruk?
  • Welke douchebak en douchekraan je hebt?

Vond je deze blogpost interessant? Bekijk dan zeker onze andere badkamer gerelateerde artikelen!