Keukenvloer ideeën die je niet mag missen!

Het inrichten van een keuken is alles behalve een makkelijke opgave. Er zijn veel keuzes te maken: kleuren, materialen, keukenvloer,… Bij die laatste hebben we een aantal leuke ideeën gevonden die je keuken naar een nieuw niveau kunnen tillen.

Bij het kiezen van een keukenvloer zijn er twee dingen die belangrijk zijn. Ten eerste hebben we de esthetiek van de keuken, de kookruimte moet stijlvol en sfeervol zijn. Daarnaast speelt ook de materiaalkeuze een belangrijke rol. Zo kun je kiezen uit porselein, steen, hout, beton en nog veel meer. Kies voor een duurzaam materiaal die past bij de algehele inrichting van je huis. 

Kies een eenvoudige stijl

Keep it simple, het lijkt misschien cliché maar in vele gevallen is het de beste optie. Bij het kiezen van een keukenvloer, is het belangrijk om te gaan voor een eenvoudige stijl die de ruimte niet zal overweldigen. Een traditionele tegel of een houten vloer is een goede optie, omdat ze zowel duurzaam en veelzijdig zijn. Als je toch liever gaat voor iets unieks, overweeg dan het gebruik van een eco-vriendelijke vloer optie, zoals kurk of bamboe. Beide vloeren zijn milieuvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden.

Een andere eenvoudige stijl die vaak gebruikt wordt zijn porseleinen tegels. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, dus je kan precies de tegel vinden die past bij je gewenste interieur. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor elke keuken.

Keukenzones bepalen

Keukenvloeren kunnen een geweldige manier zijn om de ruimte in je keuken op te delen. Aan de andere kant kan het ook zorgen voor een meer samenhangende look voor je keuken. Via deze pagina op Pinterest kun je heel wat keukenvloer ideeën terugvinden!

Ga voor een bepaald thema

Overweeg om voor een thema te gaan. Bijvoorbeeld, je zou kunnen gaan met een modern chique uitstraling met behulp van donkere houten vloeren en witte kasten. Je kan ook gaan voor een klassieke boerderij look met lichte houten vloeren en landelijke stijl kasten. Een rustiek thema blijft ook nog altijd een gewilde optie. Eender welk thema dat je kiest, zorg ervoor dat alle verschillende elementen (tegels, werkbladen, en accessoires) passen bij de look.

Chevron patroon

Als je op zoek bent naar een patroon dat zowel stijlvol als praktisch is, probeer dan het Chevron patroon. Dit ontwerp bestaat uit kleine, vierkante tegels die op veel verschillende manieren kunnen worden gerangschikt. Het is perfect voor elke keukenvloer, of het nu tegels of hardhout zijn. Bovendien is het gemakkelijk schoon te maken en onderhoudsvrij.

Wil je meer keuken inspiratie? Bekijk dan zeker onze andere blogberichten!