Speciale thema’s voor je slaapkamer

Er zijn veel verschillende soorten slaapkamer thema’s, elk met zijn eigen stijl en doel. In deze blog nemen we je mee naar speciale thema’s die je kunt gebruiken voor je slaapkamer. Inclusief een korte beschrijving om je een goed idee te geven van welk type slaapkamer je interessant zou kunnen vinden.

Industrieel

Het industrieel thema onderscheidt zich van andere stijlen doordat het de elementen omarmt die andere stijlen zo hard proberen te verdoezelen. Industrieel ontwerp doet zijn best om zowel praktisch als mooi te combineren in dezelfde ruimte.

Blootgelegde leidingen en buizen zijn het belangrijkste kenmerk van de industriële stijl, waarbij vaak weggestopte apparatuur wordt gebruikt als kunstobject. De kleuren zijn meestal gelinkt aan een bepaalde mineraal (koper, zilver, chroom, enz) zodat het bij de stijl past.

Cottage

Om een cottage getypeerde slaapkamer te creëren, zijn er enkele sleutelelementen nodig. Als eerste heb je de lichte kleuren, De cottage interieurstijl is doordrenkt van helderheid, lichtheid en openheid. Meestal worden pastel kleuren of zachte kleuren gebruikt in dit type slaapkamer.

Vintage items in je slaapkamer schreeuwt cottage style, elk meubelstuk heeft een verleden, heden en toekomst. Deze items worden het vaakst gevonden op een rommelmarkt, warenhuis of antiekwinkels.

Kust

Velen dromen van een heerlijke vakantie aan de kust, maar er zijn er maar weinig die het ook echt kunnen doen. Waarom richt je je slaapkamer niet gewoon in een kust thema, om te doen alsof je elke avond op vakantie gaat? Nog een belangrijke vraag is, welke elementen gaan hiermee gepaard?

Strand gebaseerde kunst: Zeesterrenontwerpen en afbeeldingen van koraalriffen kunnen laten zien wat er werkelijk in de oceaan te vinden is. Wat ook een leuke touch is, is de foto’s die je zelf hebt getrokken aan het strand om een persoonlijk gevoel te creëren in je slaapkamer.

Kleuren die je aan de zee doet denken: Kustkleuren maken gebruik van veel blauw, in alle verschillende tinten en schakeringen. Lichtblauw, donkerblauw, groen blauw, marineblauw, enz. Dit zijn allemaal goede opties voor een slaapkamer aan de kust. Water is een groot deel van het thema, dus het is logisch dat blauw aanwezig is in deze ontwerpstijl.

Scandinavisch

Scandinavisch design is het toppunt van minimalisme. Met een focus op functionaliteit en eenvoud zegt deze ontwerpstijl wat het betekent en doet wat het zegt.

Licht en neutraal – Scandinavië heeft soms maar 7 uur per dag zonlicht, wat betekent dat verlichting van de ruimte een belangrijk aandachtspunt is in deze ontwerpstijl.

Strak – Het strak houden is een zeer belangrijk attribuut aan het ontwerp thema. Strakke lijnen in het meubilair zijn een must en de items lijken op die van de jaren 50/60 maar ietwat gemoderniseerd met verbeterde functionaliteit.

Toch eerder opzoek naar een standaard slaapkamer, bekijk dan onze andere artikelen hierover in slaapkamer inspiratie.