industrieel interieur – tips en inspiratie

Een industrieel interieur is een van de woonstijlen waar veel mensen dagelijks mee geconfronteerd worden zonder zich ervan bewust te zijn. Maar, wat betekent het precies om een “industrieel interieur” te hebben? Dit artikel bespreekt de belangrijkste kenmerken, materialen, en veel meer! 

Wat is het precies?

Een industrieel interieur bestaat al lang en was vroeger hoofdzakelijk terug te vinden in bedrijven en fabrieken. Tegenwoordig komt deze interieurstijl ook vaak terug in woningen. Ze zijn ontworpen om functioneel en efficiënt te zijn. Deze woonstijl kan karakter en uniciteit toevoegen aan een woning, terwijl ze toch de nodige functionaliteit biedt. Een industrieel interieur bestaat meestal uit veel metaal, beton en glas, waardoor het een strakke en moderne uitstraling heeft. 

Welke kleuren passen bij deze woonstijl?

De kleur van de muren moet in overeenstemming zijn met de industriële stijl. Enkele populaire kleuren die gebruikt worden in industriële omgevingen zijn zwart, grijs en bruin. Deze kleuren zijn zowel strak als stijlvol, waardoor ze een goede keuze voor iedereen die op zoek om een beetje industriële flair toe te voegen aan hun huis.

Vloeren uit beton

Een veelgebruikt materiaal in industriële omgevingen is beton. Het is sterk, duurzaam en bestand tegen veel slijtage. Ditzelfde materiaal kan echter ook worden gebruikt om thuis mooie en comfortabele binnenruimtes te creëren. Betonnen vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het enige wat je nodig hebt is een dweil en een emmer om alle rommel op te ruimen. Ze perfect voor plaatsen in de woning waar veel passage is of waar zich veel vuil of stof ophoopt. Omdat beton niet poreus is, absorbeert het niet gemakkelijk geuren of vlekken.

Welke kleur gordijnen bij industrieel interieur?

Overweeg om gordijnen te kiezen in een kleur die past bij het thema van je woonruimte. Als je bijvoorbeeld een industriële keuken hebt met roestvrije apparatuur en donkere kasten, zouden gordijnen in een zwarte of donkergroene kleur perfect zijn. Als je huis meer kleurrijk is, zou je kunnen gaan voor een gordijn in een felle kleur. Hoe dan ook, ga op zoek naar gordijnen die passen bij de rest van je interieur en die persoonlijkheid en stijl toevoegen aan je ruimte. Gordijnen kunnen op maat gemaakt worden in elke vorm, dus er zijn geen grenzen aan wat je ermee kunt doen!

Meubels 

Het meubilair wordt gekenmerkt door stevige materialen. Denk hierbij aan metalen frames en houten panelen. Leer komt ook vaak terug in een industrieel interieur. Leer is niet alleen stijlvol, het is ook milieuvriendelijk. Leer is gemaakt van een dierenhuid die gelooid en vervolgens verwerkt is tot een materiaal dat gebruikt kan worden voor meubels, accessoires en meer. Bovendien is het een natuurlijk materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is en er na verloop van tijd nog steeds prachtig uitziet.