Minimalistisch interieur – inspiratie en tips 

Een minimalistisch interieur is populair geworden, maar het is niet gemakkelijk om hem uit te voeren. Als je geïnteresseerd bent in het creëren van een minimalistische look, is dit een blog artikel dat je op weg kan helpen! 

Wat is minimalisme?

Minimalisme is een filosofie die erop gericht is de hoeveelheid voorwerpen in iemands leven te beperken tot het minimum dat nodig is om een bevredigend leven te leiden. Het wordt vaak geassocieerd met eenvoud en minimalisme in de kunst. Minimalisten geloven dat alles zijn eigen schoonheid heeft en op die manier behandeld moet worden. Ze streven naar een minimalistische levensstijl, waardoor ze zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is.

Wat is de oorsprong van deze woonstijl? 

Het minimalisme is een levensstijl beweging die begon in de jaren zestig. In die tijd zochten mensen naar manieren om hun leven te vereenvoudigen en op een meer duurzame manier te leven. Zij geloofden dat het overmatig gebruik van materiële zaken de samenleving schaadde. Minimalisme is gebaseerd op drie principes: eenvoud, duurzaamheid en focus. Deze principes helpen bij het creëren van een warm minimalistisch interieur. 

Kleurencombinaties 

Er zijn veel verschillende kleurencombinaties die in een minimalistisch interieur kunnen worden gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld lichte kleuren gebruiken zoals wit of beige met donkere accenten. je kunt ook donkere kleuren gebruiken zoals zwart of bruin met lichtere accenten.  

Meubelen

Als het gaat om meubilair in een minimalistisch interieur, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. 

  1. Kies meubelen die veelzijdig zijn en in verschillende delen van het huis kunnen worden gebruikt. 
  2. Zorg ervoor dat de stukken weinig onderhoud nodig hebben en gemakkelijk schoon te maken zijn. 
  3. Bedenk hoe de meubels eruit zullen zien als ze samen in de kamer worden geplaatst. Als je bijvoorbeeld een groot raam hebt met een prachtig uitzicht, is het een goed idee om stukken te kiezen die contrasteren met de natuurlijke elementen.

Nieuwe trend: een tiny house

Een tiny house is een klein, op zichzelf staand huis dat meestal ongeveer 24 vierkante meter groot is. Ze zijn populair in Europa en Noord-Amerika, maar worden ook steeds populairder in andere delen van de wereld. Er zijn veel voordelen verbonden aan het wonen in een tiny house. Ze zijn betaalbaar en gemakkelijk te onderhouden omdat er meestal weinig ruimte is voor meubels en opslag. Bovendien is tiny house toerisme in opkomst en daar zijn verschillende redenen voor. Mensen zijn geïnteresseerd in het leren over minimalistische levensstijl. Tip: boek een overnachting in een tiny house om inspiratie op te doen. Veel succes met het toepassen van deze interieurstijl