Waar op letten bij aankoop loungeset? 

Laten we eerlijk zijn, op zoek gaan naar je droom loungeset kan een moeilijke ervaring zijn. De juiste set vinden waar je jaren plezier van zult hebben is niet altijd gemakkelijk wanneer je gehaast bent. Dit artikel gaat je enkele tips geven over waar je op moet letten bij de aankoop van een loungeset. 

Waar kun je de set voor gebruiken? 

Er zijn veel dingen waar je loungesets voor kunt gebruiken. Je kunt ze gebruiken als een plek om te zitten om tot rust te komen als je aan het tuinieren bent, of om te ontspannen na het werk. Je kunt ze ook gebruiken als een plek om gasten te ontvangen tijdens de zomer. Zet wat kaarsen neer en speel wat muziek af om een relaxte sfeer te creëren. Wat je er ook mee besluit te doen, de tuin loungeset zal zeker in de smaak vallen bij je gasten.

Hoe weet ik welk type ik nodig heb? 

Er bestaan zeer veel verschillende soorten loungesets. Er zijn een aantal criteria waar je op moet letten bij de aankoop van een loungeset. 

Weersomstandigheden

Ten eerste moet je beslissen in wat voor weer je de set gaat gebruiken. Wordt het koud of warm? Als het warm is, ga je de set dan in de zon of in de schaduw gebruiken? Als je in een gebied woont waar extreme weersomstandigheden voorkomen, houd dan rekening met het materiaal waaruit de set gemaakt is. Als de loungeset niet overdekt wordt, kies dan een set van materialen die geen vocht opnemen. Als de set in de volle zon komt te staan, kies dan voor een set die hittebestendig is en niet verkleurt. Tijdens de winter is het aan te raden een loungeset goed op te bergen.

Hoe vaak gebruik ik de set? 

Ten tweede moet je nadenken over hoe vaak je de set zult gebruiken. Wil je een set die stevig is en veel gebruik aankan, of eentje die meer geschikt is voor occasioneel gebruik? 

De afmetingen van de set

Ten derde, hou ook rekening met de grootte van de set. De meeste loungesets zijn groot genoeg voor meerdere personen. Zijn er echter maar één of twee personen die de set gaan gebruiken, dan kan een kleinere set beter zijn. Verder moet je nagaan hoe groot je terras of gazon is. Sommige sets zijn klein genoeg om op een klein terras te passen, terwijl andere groot genoeg zijn om een volledig terras te bedekken. Kies voor een set die niet de volledige ruimte inneemt zodat het gezellig blijft. 

Budget en prijsklasse

Tot slot, denk aan je budget. Er zijn veel geweldige loungesets verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Loungesets kunnen variëren in prijs van rond de €100 tot €1,000+. De prijs is afhankelijk van het merk, de grootte en de materialen van het frame en de kussens. Als je van plan bent om het slechts af en toe te gebruiken, kan een goedkopere set prima zijn. Als je van plan bent hem vaker te gebruiken, is het beter te investeren in een set van hogere kwaliteit.

Materialen

Er zijn veel verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor een loungeset, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Enkele van de meest populaire materialen voor loungesets zijn hout, metaal en kunststof. Hout wordt vaak gezien als het beste materiaal voor een loungeset omdat het duurzaam en comfortabel is. Hout is echter ook gevoelig voor vocht, waardoor het na verloop van tijd kan gaan rotten. Metaal is een ander populair materiaal voor een loungeset omdat het sterk is. Metaal is echter ook zwaar, dus het is misschien niet geschikt als je de set vaak moet verplaatsen.