5 zaken die je moet weten vooraleer je aan je huis renovatie begint

Een huis renovatie is opwindend en tegelijkertijd ontmoedigend. Het huis waarin je elke dag woont kan volledig worden getransformeerd in iets moois en nieuws, maar het kan ook veel werk en kosten met zich meebrengen. Leer uit eerste hand van dit artikel wat je kan verwachten bij het renoveren van je huis om zo tot een plan te komen dat werkt voor je levensstijl.

Breng tijd door in de ruimte

Het klinkt misschien erg cliché maar je mag niet overhaaste beslissingen maken wanneer je aan een huis renovatie begint. Het is belangrijk dat je tijd in je huis hebt doorgebracht vooraleer je beslissingen maakt zoals: verf kleur, tapijt of laminaat, lichten kopen, enz.

Pas geschilderde muren en nieuw tapijt kunnen aan het licht brengen dat sommige lichten de ruimte niet verlichten zoals je dacht dat het zou doen. Als je van tevoren een beetje meer tijd besteedt aan hoe alles samenwerkt in de kamer die je aan het verbouwen bent, kan je jezelf een aantal momenten besparen waarbij je een stapje terug moet zetten.

Wees realistisch met de tijdsperiode

Een van de meest ontmoedigende aspecten van een huis renovatie is proberen om erachter te komen hoeveel tijd je nodig zal hebben. Je zou in de verleiding komen om meer tijd te nemen of zelfs meer geld dan je oorspronkelijk gepland had te besteden met als reden om het project perfect te maken. Echter, het begrijpen van de omvang en de tijdsduur van je project op voorhand kan je helpen bepalen van een nauwkeurige tijdlijn voor je project en zo zorgen dat je niet over je budget gaat.

Verwacht het onverwachte

Wees op het ergste voorbereid. Uit een recent onderzoek is gebleken dat één op de vijf ondervraagde huiseigenaren (20%) ten minste één groot probleem had met hun huisrenovatie dat ze niet hadden verwacht. We weten allemaal dat ongeplande uitgaven nooit leuk zijn dus wees hierop voorbereid en hou altijd nog wat extra budget achterwege.

Interview verschillende aannemers

Wanneer je klaar bent om je huis renovatie te beginnen, is het belangrijk om meerdere aannemers interviewen. Dit zal je helpen een gevoel voor hun individuele stijlen te krijgen en te zien of ze een goede match zijn voor je project. Zorg ervoor dat je elke aannemer vragen stelt over hun ervaring, hun proces, en hun geschatte kosten. Zodra je de juiste aannemer hebt gevonden, kan je beginnen samen te werken om je droomhuis te creëren.

Wees specifiek over je design

Het is belangrijk om specifiek te zijn over je ontwerp ideeën. Je zal immers samenwerken met een aannemer om je visie werkelijkheid te maken dus, is het belangrijk dat hij weet wat je precies wilt. Als je niet duidelijk bent over wat je wilt, zal het moeilijk zijn voor de aannemer om het gewenste idee te leveren. Dus, neem de tijd om samen te gaan zitten en echt na te denken over wat je wilt voordat je begint met het renovatieproces.

Wil je weten hoe je je huis isoleert tijdens je renovatie, bekijk dan onze blog waar we dit uitleggen.