Deze 5 kleuren vermijd je het best in de badkamer

Je badkamer is een toevluchtsoord, een plek waar je kan ontspannen en tot rust komen voor of na een lange dag. In deze blog wordt ingegaan op de verschillende kleuren die je beter kunt vermijden om je badkamer zo rustgevend en mooi mogelijk te maken.

Helder wit

Als het op kleuren voor de badkamer aankomt, is het belangrijk om helder wit te vermijden. Deze kleur weerkaatst sterk en kan een ongemakkelijk gevoel veroorzaken wanneer je ’s nachts de badkamer gebruikt.

Een ander belangrijk punt waarom je beter niet voor helder wit kiest, is dat wanneer de stoom van de douche in contact komt met de lichte muren, dit op korte termijn lelijke vlekken kan veroorzaken en op lange termijn permanente schade.

Dus als je toch kost wat kost wit geschilderde muren in je badkamer wilt hebben, is het misschien beter om deze tijdloze kleur in een andere kamer te gebruiken.

Peach

Als je perzik (peach) in je badkamer gebruikt, zal de ruimte gedateerd en onaantrekkelijk aanvoelen. Bovendien is perzik moeilijk te combineren met andere decoratieve elementen. Het kan botsen met de andere kleuren in de ruimte en er goedkoop uitzien.

Er zijn zelfs binnenhuisarchitecten die vinden dat het helemaal niet in de badkamer thuishoort. Zij zeggen: “In plaats van mensen zich welkom te laten voelen, kan het ervoor zorgen dat ze de kamer onmiddellijk willen verlaten.

Rood

Rood is één van de meest controversiële keuzes die je kunt maken als het gaat om het verven van de muren in je badkamer. Deze kleur moet je dan ook vermijden! Rood heeft een reeks symbolische betekenissen in veel verschillende culturen, waaronder kracht, oorlog, moed en woede. Als je een plaats wilt om te relaxen, dan zou je beter een ander kleur kiezen zoals: cream, hemels blauw, …

Groen

Heb je al vaak een badkamer gezien in een groene kleur? Wij ook niet. Het is een moeilijke kleur om in een ruimte te integreren, laat staan in een badkamer. De kleur groen geeft je ook een ongemakkelijk en onprettig gevoel volgens interieurontwerpers. De enige manier waarop een groene kleur kan werken in de badkamer is als je een hele lichte tint groen gebruikt. Dit zal minder hard opvallen en toch een gevoel van rust uitstralen. Bovendien kun je ook groene tinten aan je badkamer toevoegen door planten in de ruimte te zetten.

Donkere kleuren

Donkere kleuren gebruiken in een badkamer wordt gezien als een no-go.

Als eerste is het de bedoeling dat je badkamer een lichte kleur heeft want wanneer gebruik je meestal de badkamer? In de ochtend en de avond wanneer er vaak weinig natuurlijke lichtinval is. Tijdens deze momenten wil je niet in een donkere kamer zitten.

Als tweede, badkamers hebben vaak meer ruimte nodig dan andere kamers in het huis. Een donkere kleur wil je vermijden aangezien het voor een benauwend gevoel zorgt.

De zwarte kleuren kun je wel terug laten komen in de decoratieve elementen van je badkamer. Denk hierbij aan de kraan van je douche of wastafel.