Shabby chic interieur – De 6 beste tips voor het inrichten van je huis

Shabby chic interieur design is een interieurstijl die ouderwetse en moderne elementen mixt. Het is perfect voor mensen die een eclectische look in hun huis willen zonder zich blauw te betalen. Deze stijl wordt vaak geassocieerd met niet opvallende kleuren en simplistische meubels. Je kunt een shabby chic interieur bereiken met de tips uit deze gids.

Neutrale kleur op de muren

Bij shabby chic interieurontwerp draait alles om het gebruik van neutrale kleuren op de muren en het plafond. Je kunt elke kleur gebruiken die je maar wilt, zolang het maar licht en neutraal is. Enkele mogelijke opties zijn: crème, licht roze en baby blauw.

Vintage meubelen 

Vintage meubels worden vaak “antieke meubelen” genoemd. Ze zijn meestal gemaakt van hout dat is behandeld met verschillende oliën en wassoorten. Deze behandeling geeft het hout een gladde afwerking en een licht verouderde look. Vintage meubels worden regelmatig gebruikt in retro- of vintage-stijl kamers maar zijn ook uitermate geschikt voor een shabby chic interieur. 

Verschillende soorten accessoires en decoratie

Overweeg het gebruik van gemengde verzamelobjecten en accessoires als wanddecoratie. Beperk je niet tot een enkele stijl. Je kunt van alles gebruiken, van moderne schilderijen tot oude wereldkaarten en prenten. Kies stukken die uniek en interessant zijn, en voeg ze samen op een manier die je eigen persoonlijke stijl weerspiegelt. Zorg dat je persoonlijkheid weerspiegelt wordt in de keuze van de kunstwerken. Dit zal ervoor zorgen dat je je nog meer thuis voelt. 

Kroonluchter aan het plafond

Als je op zoek bent naar een unieke manier om licht aan je woonruimte toe te voegen, is een kroonluchter een geweldige optie in een shabby chic interieur.  Ze zijn gemakkelijk te installeren en kunnen in elke kamer van het huis worden geplaatst. 

Het gebruik van linnen

Als je je huis shabby chic wil inrichten, probeer dan linnengoed te gebruiken. Ze zorgen voor een vleugje klasse en zijn niet overdreven duur. Je kunt linnengoed vinden in veel verschillende stijlen en kleuren, dus er is zeker iets dat aan je wensen voldoet.

Kant, leer en zware tapijten 

Een shabby chic interieur creëren kan eenvoudig met behulp van leer, kant en zware tapijten. Leer is een natuurlijk materiaal dat vaak wordt gebruikt in deze woonstijl vanwege zijn oudere en verweerde look. Het is ook gemakkelijk te vinden. Kant is een andere geweldige keuze voor een shabby chic interieur omdat het een vintage look heeft die karakter kan toevoegen aan elke kamer. Ten slotte zijn de zware tapijten zijn een geweldige optie, omdat ze een rustieke uitstraling die perfect zijn voor deze interieurstijl.