Engelse tuin: alles wat je moet weten

In deze blogpost behandelen we de basis van wat je moet weten om een mooie Engelse tuin te creëren. Je leert over meest voorkomende plantensoorten die in dit type tuin te vinden zijn en de kosten die eraan verbonden zijn.

Hoe richt je de tuin het beste in? 

Als je  een Engelse tuin wilt aanleggen, moet je met een aantal zaken rekening houden. Ten eerste moet je de juiste planten kiezen. Je moet er ook voor zorgen dat er  genoeg ruimte is voor de verschillende planten. Denk ook na over de details. Engelse tuinen zijn vaak voorzien van stenen paden en bankjes, dus zorg ervoor dat u deze ook toevoegt.

Welke bloemen horen in deze tuin?

Er zijn veel verschillende bloemen die in een Engelse tuin kunnen worden geplant. Enkele van de meest populaire keuzes zijn rozen, lavendel, en madeliefjes. U kunt er ook voor kiezen om andere bloemen te planten die inheems zijn in Engeland, zoals blauwklokjes en primula’s. Het is belangrijk om rekening te houden met het klimaat bij het kiezen van welke bloemen te planten, omdat sommige bloemen niet overleven in kouder weer.

Welke bomen zijn populair? 

Er zijn veel verschillende bomen die in een Engelse tuin kunnen worden gevonden. Enkele van de meest populaire keuzes zijn eik, es, beuk en iep. Elk van deze bomen heeft zijn eigen unieke voordelen. Eiken staan bijvoorbeeld bekend om hun duurzaamheid en kracht. Essenbomen staan bekend om hun flexibiliteit en weerstand tegen windschade. Beuken staan bekend om hun gladde schors en mooie gebladerte. Iepenbomen staan bekend om hun vermogen om schaduw en vocht te verdragen.

Wat kost dit type tuin? 

Een Engelse tuin kan duur zijn, afhankelijk van de grootte en het soort planten. Als je een kleine ruimte hebt, zullen de kosten wel meevallen. Als je een complete Engelse tuin wilt, met rozen, lavendel en een fontein, zul je veel geld moeten uitgeven. Het goede nieuws is dat je online veel informatie kunt vinden die je kan helpen geld te besparen. Je kunt ook op zoek gaan naar kortingen bij plaatselijke kwekerijen en tuincentra.

Vijver 

Een vijver in een Engelse tuin kan een mooie en rustige toevoeging zijn. Het kan een thuis zijn voor wilde dieren, zoals vissen, amfibieën en vogels. Als je overweegt een vijver aan je tuin toe te voegen, moet je met een paar dingen rekening houden. Ten eerste moet je een plaats kiezen die veel zonlicht krijgt. Je moet er ook voor zorgen dat het gebied groot genoeg is voor de grootte van de vijver die je wilt. Ten slotte moet je bedenken welk soort planten en dieren je in je vijver wilt hebben. Met een beetje planning kunt u een prachtige en serene vijver aanleggen waar je buren jaloers op zullen zijn.