Wellness tuin: Thuis ontspannen

Als je je een moment van rust en ontspanning wilt gunnen, dan hoef je niet naar de spa te gaan. Er is een groeiende trend in tuinontwerp: de wellness tuin. In dit artikel gaan we verder op deze trend in en stippen hoe je jouw eigen meditatieplekje kunt creëren om zo jouw achtertuin om te toveren tot de ultieme ontspanning.

Wat is een wellness tuin?

Een wellness tuin is een rustgevende en gezonde plek om te ontspannen. Het wordt ontworpen om je dagelijks welzijn en gezondheid te bevorderen door middel van verschillende elementen. Door het creëren van zo’n rustige ruimte kan je stress verminderen en je algehele gezondheid en welzijn verbeteren.

Hoe maak ik een wellness tuin?

Als je een tuin hebt waar je kunt ontspannen, is het belangrijk om een goed plan te maken. Kies elementen zoals buiten jacuzzi’s, bubbelbaden en buitenkeukens die je in je tuin wilt opnemen. Selecteer ook planten die rustgevend zijn en bijdragen aan gezondheid en welzijn zoals lavendel en kamille. Denk verder aan sfeervolle verlichting, een waterpartij en comfortabele tuinmeubels om jouw perfecte outdoor wellness ervaring te creëren.

Kan je van een kleine tuin een wellness tuin maken?

Ondanks een klein formaat is het mogelijk om van je tuin een ontspannende oase te maken. Met het verstandig combineren van elementen zoals comfortabele zitplaatsen, een waterpartij, aromatische planten en goede verlichting creëer je al een relaxte sfeer. Kies daarnaast ook voor compacte wellness elementen zoals mini-jacuzzi’s of infrarood sauna’s om optimaal te kunnen genieten van je persoonlijke zen-garden. Of overweeg ook een kleine natuurlijke zwemvijver.

Hoeveel kost een wellness tuin?

Het aanleggen van een wellness tuin is vaak kostbaarder dan het maken van een reguliere tuin. De kosten zijn afhankelijk van de grootte en het ontwerp, maar verschillende extra elementen zoals een jacuzzi, buitensauna of buitenkeuken kunnen de uiteindelijke stuksprijs verhogen. Hierdoor kan het bedrag variëren van enkele duizenden tot wel tienduizend euro’s. Daarom is het slim om bij het ontwerpen van uw tuin vooraf een budget vast te stellen, waarin rekening wordt gehouden met de prijzen van de gewilde materialen en elementen.