Types en prijzen bubbelbad

Vind het zwembad van je dromen met de hotste zwembadaccessoire van deze zomer: een bubbelbad! bubbelbaden kunnen duur zijn, maar er zijn veel manieren om de juiste bubbelbad voor jou te vinden. Dit artikel leert je hoe je de perfecte bubbelbad voor je buitenruimte vindt.

Bubbelbaden met harde kuip (€3.500 – €10.000)

Deze permanente bubbelbaden staan op een harde basis en hebben harde zijpanelen. Ze hebben ook een intern verwarmingssysteem en verschillende jets, lampen en pompen. 

Hard-shell bubbelbaden kunnen ook voorzien zijn van wi-fi, ingebouwde geluidssystemen en volledige schuimisolatie die de warmte in je bubbelbad afsluit en hem energie-efficiënter maakt. 

Deze types van kuipen kunnen komen in een verscheidenheid van materialen, met inbegrip van plastic, acryl, hout en zelfs gerecycleerde materialen zoals metaal.   

De kosten variëren sterk en zijn afhankelijk van de grootte en eventuele extra functies die u wilt. En het is belangrijk om te onthouden deze kuipen zijn permanente armaturen in uw tuin en zal moeten worden ingesteld op een solide, vlakke ondergrond. 

bubbelbad
Bubbelbad inspiratie

Houtgestookte bubbelbad (€2000 – €8000) 

Dit is in wezen een permanente houten kuip die het water verwarmt via een houtkachel in plaats van met elektriciteit. 

Afhankelijk van de grootte van de kuip, duurt het niet langer dan vier uur om op te warmen. Door de aard van de verwarmingsmethode kan het water niet op een precieze temperatuur worden gehouden. Warm water stijgt naar de top terwijl koeler water naar de bodem zinkt, dus je moet het water af en toe roeren. 

De meeste bubbelbaden hebben geen jets; diegene die er wel hebben, werken op elektriciteit. 

Net als andere bubbelbaden moet je de bubbelbad op een stevige, vlakke ondergrond plaatsen. Maar je moet ook rekening houden met de plaats waar je het hout voor de kachel gaat bewaren. 

Opblaasbaar bubbelbad (€250 – €1.500)

Dit is wat er op het blik staat: een bubbelbad die je met lucht opblaast – ze worden ook wel blow up bubbelbaden genoemd. Een extern verwarmingselement verwarmt het water en een luchtblazer blaast de wanden op en drijft de jets aan. 

Ze zijn meestal rond en in plaats van zitplaatsen heb je een gewatteerde basis om op te zitten. De functies zijn een beetje minder fancy, maar je kunt nog steeds verlichting, hoofdsteunen en drank houders op een aantal van de beste opblaasbare bubbelbaden te krijgen. 

Ook al kan je een opblaas bubbelbad makkelijk verplaatsen, je moet er wel voor zorgen dat je hem op een stevige, vlakke ondergrond zet.

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook zeker over deze onderwerpen: tuin renoveren, terras inspiratie, goedkope terras ideeën