Goedkope terras ideeën: renoveren voor een kleine prijs

Laten we eerlijk zijn, een terras renoveren kan duur zijn. Zeker als je het nog nooit eerder hebt gedaan en niet veel ervaring hebt. Dit artikel geeft een aantal goedkope ideeën om mee te beginnen en zal je hopelijk wat geld besparen!

Ingebouwde zitplaatsen installeren

Als je je terras wilt renoveren maar niet veel geld wilt besteden, overweeg dan de installatie van ingebouwde zitplaatsen. Dit is een geweldige manier om extra zitplaatsen toe te voegen zonder veel geld uit te geven. Het zal comfort en stijl toevoegen aan je terras en terwijl ook het vermaken van gasten gemakkelijker maken. Je kan kiezen uit een verscheidenheid aan stijlvolle zit opties die passen bij je behoeften en het decor. Je kan er ook voor kiezen om banken of zelfs een buitenkeuken te installeren. Het zal wat tijd en planning vergen, maar uiteindelijk zal het het waard zijn!

Breng groen aan

Terrasdecoratie kan duur zijn, maar je hebt ook andere opties namelijk meer groen toevoegen aan het decor. Er zijn veel manieren om groen aan te brengen zonder veel geld te investeren. 

Een goedkope manier is om vetplanten in potten op het terras te zetten. Ze vereisen weinig verzorging en voegen een vleugje natuur toe aan de ruimte. Een andere optie is het plaatsen van kunstplanten. Deze planten kunnen goedkoop online of in plaatselijke winkels  gekocht worden en hebben niet veel onderhoud nodig. 

Hang een stoel of hangmat op

Wanneer je zitplaatsen wilt toevoegen aan je terras, maar niet teveel plaats wilt nemen, overweeg dan het installeren van een hangmat of stoel. Beide opties zijn relatief eenvoudig te installeren en kunnen verricht worden in een korte periode. Plus, het zal jou en je vrienden een meer ontspannende tijd laten beleven. Als je toch eerder op zoek bent naar iets meer permanent, denk dan eens om eventueel de bouw van een stevig platform van hout of metaal te installeren en vervolgens een hangmat of stoel erbij te plaatsen. Beide opties geven je voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van het uitzicht.

Omring jezelf met bloemen

Dit is de laatste tip uit de lijst met goedkope terras ideeën. Als je wat leven en karakter aan je terras wilt toevoegen, dan kan je eventueel bloemen eromheen planten. Er zijn vele soorten bloemen die in potten op een terras kunnen gekweekt worden , en ze zullen veel charme en schoonheid aan de ruimte toevoegen. Je kan kiezen voor bloemen die gemakkelijk te verzorgen zijn, of die weinig aandacht vragen. 

Vond je deze goedkope terras ideeën interessant? Lees dan zeker deze artikelen: Ibiza tuin, wilde bloementuin, tropische tuin