Welke soort tuinmeubels bestaan er?

De tuin inrichten kan veel werk zijn, maar het kan ook heel leuk zijn. Welke soort tuinmeubels bestaan er nu precies? Dit artikel zal vier van de meest populaire soorten bespreken. Of je nu op zoek bent naar een tafel of stoelen, je vind de juiste optie in deze gids.

Rotan tuinmeubelen

Er zijn veel soorten tuinmeubilair die gebruikt kunnen worden om een beetje stijl en comfort aan je tuin toe te voegen. rotan tuinmeubilair is een populaire optie omdat het zowel stijlvol als duurzaam is.

Er zijn twee soorten rotan: natuurlijk en synthetisch. Beide bieden een geweven stijl effect dat er geweldig uitziet in een verscheidenheid van kleuren en passen bij alle soorten ruimtes.  

Hoewel natuurlijk gevlochten rotan sterk is en er geweldig uitziet, is het niet weerbestendig, dus de meerderheid van de buiten opties zullen gemaakt worden van synthetische polyethyleenhars.

Hars van hoge kwaliteit is zeer weerbestendig, waardoor het geweldig is voor tuinmeubelen het hele jaar door en het zal goedkoper zijn dan natuurlijke opties. Maar als je in een gebied woont waar het regelmatig hard waait, heb je misschien een opslagruimte nodig omdat rotan van licht hars is en gemakkelijk kan omwaaien.  

Houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen zijn er in verschillende vormen en maten om aan je behoeften te voldoen. Sommige stukken die je kan vinden zijn: banken, stoelen, (picknick)tafels, en schommels. Deze stukken worden gemaakt in een verscheidenheid van soorten hout, zodat ze een unieke look en feel hebben.

Als je op zoek bent naar iets dat je jarenlang zal meegaan, zijn houten tuinmeubelen een goede optie. Niet alleen zijn ze duurzaam, maar ze zien er ook geweldig uit in elke tuinomgeving.

Metalen tuinmeubelen

Het volgende soort tuinmeubels in de lijst is metaal. Metalen tuinmeubelen zijn een geweldige keuze voor degenen die een buitenzithoek willen die zowel duurzaam als stijlvol is. Er zijn verschillende soorten metalen tuinmeubelen verkrijgbaar, van eenvoudige stoelen tot complete sets.

Plastic tuinmeubelen

Er zijn vele soorten tuinmeubelen die je kunt kopen. Dit omvat dingen zoals stoelen, tafels en banken. Veel mensen geven de voorkeur aan plastic tuinmeubilair omdat het licht is en gemakkelijk te verplaatsen. Alsook is de prijs van plastic tuinmeubelen veel goedkoper dan de andere soorten.