Vuurplaats: de verschillende soorten voor je terras

Als je op zoek bent om een nieuwe vuurplaats toe te voegen aan je terras, zal dit artikel je helpen de verschillende soorten vuurplaatsen te identificeren. Leer over de verschillende materialen en ontwerpen die gebruikt worden in een verscheidenheid van types.

Tafel

Het is precies zoals de naam het laat blijken, een vuurplaats die in een tafel is geïntegreerd. Het is ontworpen met een vuurplaats in het midden van een tafel te plaatsen waarop je drankjes en eten kunt zetten, het is geweldig om je gasten warm te houden terwijl je buiten gezellig zit te praten.

De extra ruimte tussen de vuurkorf en de rand zorgt ook voor wat meer veiligheid, zodat kinderen niet te dichtbij kunnen komen. Daarentegen moet je nog steeds oppassen dat je hem nooit onbeheerd achterlaat. Als je de kachel onder een paraplu of afdak bewaart, moet je controleren of er voldoende ventilatie is en of de kachel hoog genoeg is zodat de vlam niet kan ontsteken. 

Er zijn verschillende ontwerpen verkrijgbaar, waaronder salontafels, eettafels en hoge tafels. Ze werken bijna altijd op gas of elektriciteit, maar er zijn ook houtgestookte exemplaren.

Voorziening uit baksteen

Een bakstenen vuurkorf is vaak zelf gemaakt en bedoeld om daar permanent te blijven. Bakstenen vuurplaatsen zijn gebouwd vanaf de vloer omhoog met behulp van brandveilige bakstenen, zoals vuurvaste baksteen voor de binnenmuren en omgeven door een meer decoratieve baksteen voor de buitenkant. 

Je kan geen normale bakstenen gebruiken voor de binnenmuur, omdat deze zullen barsten onder de hitte. Je moet ook zorgen voor een stevige betonnen basis.

Silhouette ontwerp

Een silhouette vuurplaats is normaal gesproken gemaakt van staal, deze stijl van vuurplaats heeft ingewikkelde ontwerpen die een beeldsilhouet verlicht door de vlammen achter hen te creëren. Je kan kiezen uit verschillende maten, vormen en ontwerpen. De bedoeling van de silhouette is om een extra touch te geven aan een vuurplaats zodat het een artistieke look heeft.

Table top

Een table top vuurplaats is ideaal als je op zoek bent naar iets klein en draagbaar. 

De meeste worden aangedreven met bio-ethanol, wat betekent dat er geen rookontwikkeling is en dat de haard gemakkelijk aan en uit te zetten is. Er moet ook een soort veiligheidsscherm of glas omheen zitten. 

Hopelijk heb je nu een beter beeld van welke type vuurplaatsen er beschikbaar zijn voor je terras een luxueus gevoel te geven.

Vond je dit artikel interessant? Lees dan zeker deze artikelen: soorten tuinmeubels, kleine tuin inrichten, wilde bloementuin.