Keramisch parket – voor- en nadelen

Bij het kiezen van een vloerbedekking voor uw woongebouw zijn er meerdere aspecten waarmee u rekening moet houden. In dit artikel worden de voor- en nadelen van keramisch parket op een rijtje gezet.

Voordelen

Er zijn vele voordelen aan dit soort parket, en deze voordelen hebben geleid tot de populariteit ervan in zowel de residentiële als de commerciële bouwmarkten. Dit zijn de voordelen die je kan verwachten.

waterbestendigheid

Keramisch parket is een goede optie voor ruimtes die vatbaar zijn voor waterschade. Het materiaal is bestand tegen water en zal niet kromtrekken of uitzetten zoals andere materialen dat kunnen doen. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en zijn duurzaam, waardoor het een goede keuze is voor druk belopen ruimtes.

Duurzaam

Keramisch parket is zeer duurzaam. Het is gemaakt van geharde klei, dus het is bestand tegen krassen en slijtplekken. Het is ook waterdicht en vlekbestendig, waardoor het ideaal is voor ruimtes die veel worden belopen of vochtig zijn.

Makkelijk te onderhouden

Keramisch parket  is gemakkelijk te onderhouden. Je kan ze vegen, stofzuigen of dweilen. Je hoeft je geen zorgen te maken over gemorste vloeistoffen, want die kan je gemakkelijk opvegen. keramisch parket zijn ook bestand tegen vlekken en krassen.

Geen allergie problemen

Door het harde oppervlak van keramisch parket hebben deze de neiging geen vuil, stof, dierenharen of pollen aan te trekken. Dit helpt de lucht vrij te houden van irriterende stoffen voor mensen die aan allergieën lijden.

Nadelen 

Naast de voordelen zijn er ook enkele nadelen aan dit soort parket.

Harder oppervlak 

Zoals we al eerder zeiden, is een keramisch parket extreem hard. Hoewel dit het gemakkelijker maakt om het schoon te maken en te onderhouden, kan het ook oncomfortabel zijn om op te staan. Dit materiaal kan, in tegenstelling tot veerkrachtige vloeren, niet worden verzacht met behulp van gewatteerde onderlagen, wat betekent dat het voor sommigen misschien geen geschikte keuze is. De hardheid van keramiek kan echter worden gecompenseerd door vloerkleden te gebruiken op plaatsen waar mensen vaak langere tijd staan, zoals voor het aanrecht.

Keramiek is een koud materiaal

Het parket kan helaas niet goed tegen warmte. Als het ’s winters frisser wordt, kan het oncomfortabel zijn om op te lopen. Ook op een warme zomerdag zal de vloer warmer zijn dan normaal.

Zwaarder gewicht

keramisch parket kunnen erg zwaar zijn, wat betekent dat het in sommige gevallen geen geschikte keuze kan zijn voor bovenverdiepingen. Als je ervoor kiest om keramisch parket op de tweede of derde verdieping te installeren, raden wij je aan om een gekwalificeerde professional de integriteit van de structuur te laten controleren om er zeker van te zijn dat u de structuur niet extra belast.

Als je de voor- en nadelen wilt weten van andere vloerbekleding: vinyl vloerbekleding, parket vloer