Dakterras inspiratie – Hoe maak je een dakterras gezellig?

Wat is de beste manier om je dakterras aantrekkelijker te maken? Weet je het niet, dat is niet erg want het was een strikvraag. Het zit zo dat wanneer je je dakterras aantrekkelijk wilt maken er veel verschillende manieren zijn. Dit artikel is een bron van inspiratie voor het inrichten van je dakterras.

Bekijk het uitzicht en werk er omheen (klein terras)

Het is niet omdat je geen super uitzicht hebt dat je ontmoedigd moet worden om een dakterras te creëren waar mensen een wow-effect zullen krijgen.

Je kan een salontafel en enkele stoelen langs de muren van het dakterras plaatsen om een mooi uitzicht op je omgeving te hebben.

Als je uitzicht daarentegen enigszins wordt ontsierd door onaangenaamheden, kan je overwegen om het centrale gedeelte van het dakterras te gebruiken en er wat hoge planten, misschien wat houten schermen, enz. toe te voegen om jezelf en je gasten af te schermen van het onaangename uitzicht buiten, terwijl je geniet van de rust.

Installeer een rooftop garden

Als je op zoek bent naar een frisse en inspirerende manier om je dakterras te verfraaien, overweeg dan de integratie van een rooftop garden. Rooftop gardens bieden huiseigenaren een unieke kans om van bovenaf te genieten van de natuurlijke schoonheid van hun stad. Ze kunnen in elke stijl worden ontworpen, van traditionele planten tot moderne beeldhouwwerken. Of je nu nieuw bent met tuinieren of gewoon een extra touch wilt toevoegen aan je huis, dan is een rooftop garden een geweldige optie.

Kies geschikte tuinmeubelen

Idealiter is je dakterrasmeubilair bijna hetzelfde als dat voor een normaal terras, dus haal wat houten meubilair voor een zithoek met wat bijzettafels om glazen en borden op te plaatsen. Je kan ook creatief zijn en een paar rieten meubels plaatsen met het dakterras ontwerp in gedachten. 

Daarnaast kan je een gezellige zithoek creëren rond een salontafel of, als je het aandurft, investeren in een vuurplaats. Het is heerlijk om op een kille avond je te verwarmen aan de vuurplaats wanneer je nog niet naar binnen wilt gaan.

Ga voor een wow factor

Als je over voldoende ruimte beschikt, kan je overwegen een waterelement zoals een fontein, een kleine waterval, enz. te installeren om je dakterras op te fleuren. Over een waterelement gesproken, doe de vogeltjes een plezier en zet ook een vogelbadje neer. Het zal zich vullen met regenwater wanneer je het zelf vergeet bij te vullen. Als je een echte dierenliefhebber bent, kan je ook kiezen om een kleine vijver te maken of plaatsen voor vissen in te laten zwemmen.

Vond je dit artikel met dakterras inspiratie interessant? Bekijk dan zeker deze artikelen: Waar op letten bij aankoop loungeset?, welke soort tuinmeubels bestaan er?, welke parasol kiezen?