Waterval vijver

Een waterval vijver behoort tot de mooiste vijvers die je kan vinden. Ze bestaan uit een rustige waterstroom die langs een reeks natuurlijke treden naar beneden stroomt. In dit soort tuinen ligt de nadruk meestal op de schoonheid van de natuur en de stroming van het water.

Wat is een waterval vijver

Watervallen zijn het middelpunt van een water karakteristiek. Ze verwennen de zintuigen met hun aangename geluiden, maar hebben ook praktische toepassingen. Bewegend water voorkomt muggen en voegt zuurstof toe aan vijvers. Watervallen in achtertuinen voegen waarde toe aan het onroerend goed en verfraaien de architectuur van het landschap. Hier zijn enkele voorbeelden via Pinterest

Waarom kiezen voor een waterval vijver?

Waterval tuinarchitectuur is een unieke manier om dimensie toe te voegen aan de tuin. Je kan ervoor kiezen om professionele installateurs te contracteren voor je project of het zelf aanpakken. Hoe dan ook, je moet zorgvuldig overwegen en ervoor zorgen dat je een stroombron in de buurt hebt. Waterval tuin functies lopen uit van pompen die het water circuleren. Deze pompen hebben elektriciteit nodig om te werken.

Een vijver vormt het perfecte natuurlijke reservoir voor een waterval. Als je al een vijver hebt, is het toevoegen van een waterval een vrij eenvoudig bouwproject. Als je nog geen vijver hebt, kan je er één opnemen in het ontwerp voor de waterval. Je hoeft alleen maar wat graafwerk te verrichten en een vijverfolie of -vorm aanbrengen.

Bij de keuze van de plaats voor je vijver en waterval moet rekening worden gehouden met zaken als grootte, onderhoud en helling. Je kan ook overwegen hoe moeilijk het zal zijn om de benodigde grote materialen aan te voeren en een plan maken voor het verplaatsen van grote stenen of betonnen treden. Als je een vijver aanlegt, zorg er dan voor dat je een waterbron in de buurt hebt om de vijver te vullen en bij te vullen.

Hoe kan ik dit bouwen?

Het aanleggen van een waterval vijver kan een uitdagend maar lonend project zijn. Hier volgen enkele tips voor het aanleggen van uw eigen waterval vijver: 

  • Kies een plaats voor uw vijver die veel zonlicht krijgt. 
  • Graaf een gat van minstens 2 meter diep en 3 meter breed. 
  • Bekleed de kuil met stevig bekledingsmateriaal.
  •  Installeer een pomp en een waterfiltersysteem. 
  • Vul de vijver met water en voeg waterplanten toe.
  • Maak een waterval door stenen op elkaar te stapelen of door een voorgevormde waterval kit te gebruiken.

Wil je graag weten welke stijlen er zijn van tuinen waar je eventueel dit soort type kan installeren bekijk dan zeker eens deze stijlen: tropische tuin en siertuin